2021. 03. 05., péntek, 09:24

A bölcsődék nyitva maradnak, a virágboltoknak keddtől kell zárniuk

Ahogy azt csütörtök délelőtt megígérték, reggel a rádióban beszélt Orbán Viktor miniszterelnök a meghozott szigorításokról és annak részleteiről, valamint néhány kivételről.

A miniszterelnök a Kossuth rádióban firtatta az előttünk álló két hetet, melyről elmondta, hogy nem volt más választásuk, a járványügyi szakértők egybehangzóan állították, hogy tragédia lesz, ha nem lépnek. Az enyhítésekről majd csak március 15. után beszélhetnek.

Itt vannak a részletek: Március 22-ig bezár minden üzlet és szünetel minden szolgáltatás

Itt vannak a részletek: Március 22-ig bezár minden üzlet és szünetel minden szolgáltatás

Múlt hét óta adagolja folyamatosan a kormány, hogy újabb szigorítások lehetnek az elkövetkezendő hetekben, Orbán Viktor egyenesen az egész járvány legnehezebb két heteként jelölte meg a következő időszakot. A megbetegedések száma rohamosan nőni kezdett, csütörtökön már rekord közeli, 6278 új...

Orbán kitért a bölcsődékre is, amelyeknek nem kell bezárniuk, hiszen 

A fertőzések most olyan alacsony számokat mutatnak ott, hogy megpróbáljuk őket nyitva tartani

- mondta majd hozzátette, a virágboltok helyzetét is problémásnak ítélték meg a közelgő nőnap miatt, ezért március 8-án ők még nyitva maradhatnak, de kedden már nekik is zárniuk kell. A bezárt vállalkozások egész márciusra megkapják majd a bértámogatást, elengedik a bérleti díjakat, kiterjesztik az adókedvezményeket és elengedik a katát. A miniszterelnök tervei szerint áprilisra 2,4 millió beoltott ember lesz hazánkban, július elejére pedig ez a szám 8 millió fő lesz.

100 szál virággal leptük meg a kaposvári hölgyeket - VIDEÓ

100 szál virággal leptük meg a kaposvári hölgyeket - VIDEÓ

Nőnap alkalmából mi is lehetne szebb gesztus, mint egy-egy szál gyönyörű virággal meglepni hölgy ismerőseinket, feldobni picit napjukat, megajándékozni őket e csodás nap alkalmából, amely csak róluk szól! Végigtalpaltuk hát a várost, hogy kiosszunk a kaposvári hölgyek között 100 csodaszép tulipánt,...

A pénteki adatok szerint az elmúlt 24 órában 6369 új fertőzöttet találtak, 143-an meghaltak, 6867-en vannak kórházba, mely szám Orbán szerint a következő hetekben akár a 15-20 ezret is elérheti.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: