2021. 02. 22., hétfő, 17:58

Új számozás, új menetirány, megritkított járatok - Kiakadtak a kaposváriak az új buszmenetrenden

Február 22-én került bejelentésre, hogy a tavasz kezdetével nem csak új menetrend lép életbe, hanem a helyi járatos buszok más útvonalon, legtöbbjük változott számmal fog közlekedni. Nem túlzunk ha azt állítjuk, hogy a kaposvári utasok körében távolról sem aratott osztatlan sikert az újítás, hiszen rengeteg problémával fordultak hozzánk olvasóink.

Újraszervezték a helyijáratos közlekedést Kaposváron, itt vannak a részletek

Újraszervezték a helyijáratos közlekedést Kaposváron, itt vannak a részletek

Március elsejétől teljesen átalakul a kaposvári buszközlekedés. Megváltozik a buszok számozása, járatokat vontak össze, és a menetrend is alaposan át lett szabva.

Az egyik jelző melyet az új menetrendre használtak az volt, hogy ütemesebb lett a jelenleg érvényben lévőhöz képest, ennek ellenére a városiak azt tapasztalják, hogy inkább jócskán megritkították a járatokat. Vegyük csak példaképp az egyik legfrekventáltabb helyen, számos kaposvári által használt buszjáratot a 12-est, a délutáni órákban ezután 17 és 19 óra között egy járatot sem indítanak majd március 1-től, míg a jelenleg érvényben lévő időszakban 3 is indul. Azt már le sem merjük írni, hogy a hétvégi járatokat teljesen elkaszálták. 

 


A külvárosban élőknek a késő délutáni órákban öröm lesz bejutni a városba, az Egyenesi útról például a 31-es járattal 16.13 és 19.33 között ne nagyon tervezzetek, de a Béla Király utcai fordulótól a 61-es számot kapott járat 13.15 és 20.05 között nem közlekedik, míg ezután óránként jár. 

 

 

A kaposvári helyi járatot használók közül sokan érzik úgy, hogy nem hogy utasbarát, inkább kaotikusabb lett a menetrend, hiszen járatokat vontak össze, míg máshova újakat vezettek be. Több helyről is jelezték számunkra, hogy nem tudják a jelenlegi menetrendből kisilabizálni, hogy milyen vonalak érintésével jutnak el majd a munkahelyekre, a családosok pedig akiknek még azt is figyelembe kell venni, hogy a munka előtt az iskolát is érinteniük kell, most fürkészhetik az új menetrendet.

Tény, hogy az új járatoknak örül a közönség, és szükség is volt arra, hogy valamennyire megreformálják a helyi közlekedést, hiszen rengeteg minden változott az elmúlt években a városban, de talán nem csak egy menetrendet, hanem egy utazástervezőt is készíthettek volna, hogy egyszerűbben kitalálhassák a helyiek miként juthatnak el céljaikhoz. 

 

 

A bejelentés szerint a szakemberek, a civil szervezetek és utasok is elmondták a véleményüket mielőtt összeállításra került a március 1-től életbelépő helyi járatos buszmenetrend. Ennek ellenére a kommentekből szinte csak negatívumot látunk, miszerint keveslik a napi járatokat, elégedetlenek az új menetirányokkal és nem értik miért volt szükség arra, hogy a jól bevált vonalakat ennyire felrúgják, míg többek arról beszélnek, hogy marad számukra a séta. 

 

Nem aratott osztatlan sikert....

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: