2021. 02. 22., hétfő, 17:51

Újraszervezték a helyijáratos közlekedést Kaposváron, itt vannak a részletek

Március elsejétől teljesen átalakul a kaposvári buszközlekedés. Megváltozik a buszok számozása, járatokat vontak össze, és a menetrend is alaposan át lett szabva.

A Kaposvári Közlekedési Zrt. közleménye szerint a legfontosabb szempont az volt, hogy a munkába és iskolába, valamint az onnan haza igyekvőket teljes mértékben kiszolgáljék, és ugyancsak könnyebben lehessen eljutni a boltokba, a bevásárlóközpontokba és az egészségügyi intézményekbe.

A helyi autóbuszállomáson keresztül átmenő, összekapcsolt járatoknak köszönhetően pedig kevesebbszer kell majd átszállniuk az utasoknak. A tervezés során nemcsak közlekedési szakértők véleményét kérték ki, hanem olyanokét is, akik a legjobban ismerik a helyi viszonyokat: így a buszsofőrökét, az utasokét és a civil szervezetekét is.

A változásokról a cég nemcsak a szokásos menetrendi füzetéből tájékozódhatnak az utasok, az elérhető a www.kaposbusz.hu oldalon. Emellett hétfőtől az adott járaton is lesz egy kis szóróanyag a rendszeresen azon a buszon utazóknak, valamint több helyen – buszokon, megállóknál, végállomáson – is találnak olyan QR kódot, amelyet okostelefonjukkal beolvasva információt kapnak.

 

Az új menetrendet ITT találjátok!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: