2021. 02. 18., csütörtök, 11:39

Bulizni csak igazolvánnyal, első körben nyitnak az éttermek, szállodák és konditermek?

Szerda este nyilvánossá vált a beígért online nemzeti konzultáció a kormányzati oldalakon, melyben a nyitás lépéseiről kérdezik a lakosságot. A kérdések viszont rámutatnak arra is, hogy milyen szabályokra számíthatunk a jövőben.

A konzultáció során hét kérdésre kell választ adni, a felvezetőben leírják, hogy ugyan még nincs vége a járványnak, az oltási programmal viszont már a védekezés egy új szakaszába lépett Magyarország. A fő kérdés az, hogy az oltásokkal egyszerre kezdődjön e el a korlátozások feloldása, vagy legyünk óvatosak, a többi európai országban látott emelkedő megbetegedések száma miatt.

A második kérdés a védettségi igazolványt érinti, ebben arra kíváncsiak, hogy szerintünk a rendezvények, koncertek, fesztiválok és sportesemények csak azok számára legyenek látogathatók, akiket már beoltottak, vagy inkább a járvány végéig ne is lehessen ezeket látogatni.

Írtunk a koronavírus-ügyfélszolgálatnak, meglepő választ kaptunk

Írtunk a koronavírus-ügyfélszolgálatnak, meglepő választ kaptunk

Kíváncsiak voltunk, hogy mi a helyzet a mi korosztályunkkal: teljesen egészséges huszonévesek vagyunk, akik az oltási terv végén állnak, a 18-59 évesek kategóriájában. Rákérdeztünk, hogy amikor majd mi kerülünk sorra, milyen sorrendben kapjuk meg a vakcinát.

A kérdések még érintik az este 8 után érvényes kijárási tilalmat, hogy az első enyhítések során újra kell e indítani az éttermeket, szállodákat, uszodákat, konditermeket szigorú szabályok mellett, valamint hogy külföldről csak védettségi igazolvánnyal lehessen e belépni hazánkba.

Heti kitekintés: Így áll az átoltottság Magyarországon

Heti kitekintés: Így áll az átoltottság Magyarországon

Hétről-hétre beszámolót adunk arról, hogy hogyan áll az átoltottsági-ráta a koronavírus ellen. Az előző heti adatok szerint az EU-s átlag 3,77 volt, míg a magyar 4,11, az adatok azt mutatják, hogy az 100 lakosból hány rendelkezik oltással.

A kérdésekből kiolvasható, hogy a kijárási tilalom enyhítése nem csak a védettséggel rendelkezőkre lenne érvényes, a középiskolák és egyetemek újranyitása nem vitakérdés, de a boltok és egyéb szolgáltatások nyitvatartási ideje sem, amelyek valószínűleg a kijárási tilalom enyhítésével szintén lazulnának, viszont a sportrendezvények és koncertek látogatása akár a beoltottságtól is függhet.

 

Vélemények?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: