2021. 02. 05., Péntek, 11:53

Két lépcsőben lesz nyitás: március elsején és húsvét szombaton

Megtartotta szokásos kormányinfóját Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, ahol a miniszterelnök által csütörtökön csepegtetett információk nyertek megerősítést és némi pontosítást.

A kormány a szerdai ülésén értékelte a járványhelyzetet, a szakemberekre hallgatnak de a védekezés csak akkor lehet eredményes ha az emberek véleményére is tekintettel vannak, ezért február 15-én indul majd a nemzeti konzultáció az újranyitásról. Az újranyitás mindenképp óvatos és szakaszos lesz, várhatóan két ütemben fog zajlani, az első márciusban a második májusban várható.

Február 1. és május 31. között az állami és az önkormányzati ingatlanok után nem kell majd fizetnie az éttermeknek, kávézóknak és a konditermeknek, melyről pénteken kormányrendelet is megjelenik majd. Ha nem állami vagy önkormányzati az ingatlan, a magánfelek közötti jogi vitába a kormány nem akar belemenni, de Gulyás szerint nekik sem kéne.

Újságírói kérdésre Gulyás kifejtette, hogy a jelenlegi tervek szerint ha lesz nyitás, akkor az két lépcsőben fog zajlani: március elsejével és húsvét szombaton.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: