2021. 02. 04., Csütörtök, 12:46

Húsvétnál előbb nem nagyon érdemes álmodozni az enyhítésekről

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitó rendezvényén csütörtökön 2021-ben is beszédet mondott Orbán Viktor. Szó esett egy új hitelről a vállalkozások számára, arról, hogy ismét nemzeti konzultációt tartanak majd Magyarországon, illetve végre megpedzegették a nyitást, mely húsvétra várható. 

A nyitás kérdéséről nemzeti konzultációt indítanak ezt februárban tervezik megtenni. Orbán Viktor úgy nyilatkozott, hogy ha húsvétig tartjuk a szabályokat, akkor onnantól biztosan szabadabb életünk lehet majd. 

gazdaság újraindításának kérdéskörében három ütemet mutatott be: az első már január elsején elindult és március végéig tart. A második ütem április elsején fog indulni, fókuszában a felsőoktatás áll majd, a harmadig ütem pedig július elején indul, középpontjában a zöld energia, körforgásos gazdaság és a magyar gazdaság teljes digitalizációja áll majd.

Április elejétől már biztosan szabadabb életünk lehet, mint a mostani, ha fegyelmezetten tartjuk a korlátozásokat.

Elmondta azt is, hogy a kormány egy új hitelkonstrukció bevezetéséről is döntött a tegnapi napon amely tíz évre, tíz millió forintos, 0 százalékos hitelt nyújt majd azoknak a mikrovállalkozásoknak, amelyek nem tudnak élni a gazdaság újraindításának lehetőségével.

Mi azért reménykedünk benne, hogy nem kell április 3-ig várni az enyhítésekre!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: