2021. 02. 10., szerda, 10:58

Először a Magyar Kupa legjobb négy csapata között a Kaposvár

Sikert sikerre halmoz a Kaposvár női röplabdacsapata, hiszen miután első magyar csapatként bejutott az európai kupaporondon a Challenge-kupa legjobb 4 csapata közé, kedden a Vasas ellen kiharcolta azt is, hogy története során először a Magyar Kupában is bejusson a legjobbak közé.

Még január végén hazai pályán győzte le 3-1 arányban a Vasas Óbuda csapatát a Diamant a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén, melynek visszavágóját kedden a fővárosban játszották. A csapat csak a szezon egyik legfontosabb mérkőzéseként hivatkozott az összecsapásra, melyhez a lányok szemmel láthatóan így is álltak.

Elképesztő bravúr! A legjobb négy közé verekedte be magát a Diamant

Elképesztő bravúr! A legjobb négy közé verekedte be magát a Diamant

A tegnapi történelmi győzelmet most megfejelte csapatunk, és a Nitra legyőzésével a Challenge Kupa legjobb négy csapata közé kerültek a lányok!

Legalábbis az első szettben, melyet végig irányítva magabiztosan 25-20-ra nyertünk, ám a második negyed derekán 18-14-es vezetésnél hirtelen megtört a lendület, és feléledt a Vasas. Olyannyira magukra találtak a fővárosiak, hogy ugyan nagyon szoros labdamenetekben, de három szettet is behúztak zsinórban, így 3-1-re mentve a meccset, jöhetett az aranyszettes döntés.

 

 

A lélektani előny egyértelműen a Vasasnál volt egy ilyen feltámadást követően, ám a kaposvári lányok nem adták fel, melynek meg is lett az eredménye. A Diamant már az elején előnybe került és nem is engedte ki kezéből az irányítást, 7-11 után már nem volt megállás, Matics pontja pedig történelmi jelentőséggel bírt, 12-15-re nyertük az aranyszettet, a Kaposvár története során pedig először a Magyar Kupa legjobb 4 csapata közé jutott.

Ilyen sikerek kapujában nagyon reméljük, hogy hamarosan visszatérhetnek a kaposváriak a lelátókra, hiszen a lányok már most minden elismerést megérdemelnek!

Gratulálunk!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: