2021. 02. 08., hétfő, 12:58

Ismert pécsi nehézfiú az elmúlt évek legnagyobb hazai kábítószerfogása mögött

Épp egy hete adtunk hírt az utóbbi évek legnagyobb hazai drogfogásáról, melynek során 81 kg marihuánát, kokaint és fegyvereket is lefoglaltak. A rendőrség a kábítószer átadásakor csapott le két férfira, a 36 éves K. Krisztiánra és a 37 éves S. Sándorra, de kiderült hogy volt egy harmadik társuk is - a találkozó megszervezője - akinek sikerült elmenekülnie. Utóbbit Grubacs Igornak hívják, és mint kiderült, a pécsi éjszaka rettegett alakja.

Grubacs Igor

 

Túlzás nélkül állítható, hogy Igor a pécsi éjszakai élet rettegett figurája. Már a megjelenése is félelmetes, legalább két méter magas, színtiszta izom. Ehhez társul egy olyan fellépés, hogy az ember azt érzi: bármit is kérjen, azt megcsinálom. Amikor belép a diszkóba, még a kidobók is félreállnak.

Erőszakos bűncselekmények miatt ült már korábban

A lap információi szerint Igor többször volt már büntetve Magyarországon, de Németországban is, szinte kizárólag erőszakos bűncselekmények miatt kapták el. A durva tettei miatt ült is korábban a férfi.

Pénzt csalt ki egy nőből

A bűnöző csaknem három évet ült letartóztatásban amiatt, mert mert egy jómódú, gazdag férfi feleségét elcsábította, majd miután a szerelmes asszonyból rengeteg pénzt kicsalt, visszaküldte a férjéhez. A férfi ugyanakkor nem hagyta annyiban a dolgot, és bíróság elé vitte az ügyet. Eközben Igornak Németországban is volt tárgyalása, azonban ott megúszta a börtönt, mindössze kiutasították az országból.

Más durva ügye is volt

“Tárgyalási szakaszban van egy olyan ügye is, amikor egy haverjával ki akart rabolni egy pénzautomatát. De nem akárhogy, hanem olyan „igorosan”. 

Egy benzines flexszel akarta szétfűrészelni a berendezést, de mivel egy kis helyiségben volt a bankjegykiadó, a levegő pillanatok alatt megtelt benzingőzzel. Pár pillanat választotta el, hogy mindketten megfulladjanak.

Ki tudtak jönni, Igor el is menekült, a társa azonban megbukott, mert annyira rosszul lett, hogy a közeli parkban hánynia kellett” – mondta a lap informátora.

Ügyvédje sem tudja, hová menekült

A menekülésben lévő, körözött férfit a büntetőügyeiben dr. Lichy József képviseli, azonban arról még ő sem tud semmit, hol lehet, merre bujkálhat az ügyfele. Bár annyit elmondott a lapnak, hogy személyes tapasztalatai szerint Igor egy kifejezetten értelmes ember, akinek csak remélni tudja, hogy rájön arra, hogy a menekvésnek nincs értelme.

Lehet, elszökött az országból

Csütörtökön a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai jelentek meg a férfi pécsi lakásán, a Munkácsy utcában, azonban az egyenruhások sehol sem találták. Nem kizárt, hogy Grubacs Igor már lelépett Magyarországról, és Horvátországban vagy Szerbiában rejtőzködik valahol.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: