2021. 02. 01., hétfő, 09:48

Az utóbbi évek legnagyobb hazai drogfogása volt hétvégén

A nyomozók tudomására jutott, hogy a fővárosban kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnözők jelentős mennyiségű drog átadására készülnek egymás között. A rendőrök összehangolt akciót szerveztek január 29-ére, Budapestre. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami az elmúlt évek egyik legnagyobb mennyiségű magyarországi drogfogása. 

81 kg marihuánát foglaltak le

A kereskedők két külön autóval egy XIII. kerületi társasház mélygarázsába hajtottak, ahol több sporttáskát tettek át egyik kocsiból a másikba. A nyomozók ekkor csaptak le K. Krisztiánra és S. Sándorra. A járművek szemléje alkalmával 44 fél kilós csomagban összesen 22 kilogramm marihuánát találtak.


 

A nyomozás eredményeképpen a rendőrök felderítették a többi – szintén eladásra szánt – kábítószer szállítására szolgáló járművet, illetve tárolóhelyet. Innen további 59 kilogramm marihuánát, 220 gramm kokaint és két fegyvert foglaltak le, amelyeket szakértő bevonásával vizsgálnak. A két férfitól összesen 24 millió forint értékű eurót foglaltak le a nyomozók.

 

 

Egy gyanúsított kereket oldott

A kábítószer átadását a közelből felügyelte a drogügylet szervezője, egy 33 éves férfi, aki a rendőri intézkedés elől elmenekült. Az ő elfogására a KR NNI a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérte fel. A  kézre kerítésére január 29-én az esti órákban Baranya megyében jelentős létszámú rendőri erőt vontak össze. A férfi a szökéshez használt autóját – amelyet később a rendőrök megtaláltak – hátrahagyta, és elrejtőzött a hatóságok elől. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki vele szemben. 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: