2021. 02. 04., csütörtök, 12:57

Az első áldozat - Hat hónapra zárták be a kocsmát, mert épp nyolcan ittak bent

Ugyan rengetegen támogatták azt a kezdeményezést, mely szerint a vendéglátószektor február elsején a hatályos rendelkezések ellenére újra életre kel, a kormány gyorsan elejét vette a dolgoknak.

Mint már írtunk is róla, a kezdeményezések eleinte rendkívül határozottak voltak, legyen szó a nagykanizsai vagy debreceni esetről, ám a kormány kiemelte, hogy amennyiben valaki február elsején kinyitja az egységét, az súlyos, több mint fél milliós bírságra, és legalább fél éves bezárásra számíthat. Ennek hatására a legtöbben vissza is léptek a nyitástól, ám úgy tűnik nem mindenki volt így vele.

Meggondolta magát a kanizsai resti - Mégsem vállalja be a hétfői nyitást

Meggondolta magát a kanizsai resti - Mégsem vállalja be a hétfői nyitást

A nagykanizsai Resti Presszó és Söröző volt az első azoknak a vendéglátóknak a sorában, akik nyíltan bevállalták, hogy a korlátozások ellenére kinyitnak február 1-én. Sokan készültek rá hogy ellátogatnak a városba, és személyükkel is támogatják az akciót, azonban a tulajdonos arra az...

A csütörtöki Operatív Törzs sajtótájékoztatón ugyanis Gál Kristóf rendőrségi szóvívő elmondta, hogy a járványügyi szabályok megsértése miatt Szabolcs Szatmár-Bereg megyében hat hónapra bezártak egy sörözőt. Az egységben az ellenőrök érkeztekor épp nyolc vendég fogyasztott helyben italokat, ráadásul egyikük sem viselt maszkot. A hatóságok azonnal bezáratták a sörözőt, amelyet további hat hónapig hiányolniuk kell a vendégeknek, ráadásul egy méretes közigazgatási bírságot is a nyakukba varrtak.

 

Ez rosszul sült el.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: