Mercimek Çorbası, Sultan sarmasi - Autentikus török ízekkel újít az Ender Döner

2021. 02. 03., Szerda, 15:05

Mercimek Çorbası, Sultan sarmasi - Autentikus török ízekkel újít az Ender Döner

Ha sok jó nem is történt a vendéglátással az utóbbi időben, egy pozitívum elkönyvelhető: a még talpon álló üzletvezetők igyekeznek a legtöbbet kihozni a helyzetből, és ez akciókban, termékpaletta bővítésben, a házhozszállítás indításában mutatkozik meg. A Noszlopy sor kedvelt török dönerese, Ender is úgy döntött hogy elkezdi a házhozszállítást, illetve a jól ismert utcaételei mellé néhány autenikus török fogást is étlapjára vesz, hogy ezen ízek kedvelői is megtalálják a maguk kis oázisát.

Mercimek Çorbası, vagyis vörös lencse leves

Ami nekünk a húsleves, az a törököknek a vörös lencse leves, konyhájuk egyik favoritja, nélküle nincs se ebéd, se vacsora. Náluk az a szokás, hogy minden főétkezéskor „isznak” levest is. Mert hogy ők a levest isszák, nem eszik. Persze erre csak az ivás kifejezést használják, egyébként ugyanúgy kanalazzák, mint mi. Ez az istenien finom, ugyanakkor könnyű leves nagyon egészséges, tele van vassal, kalciummal, magnéziummal, A- és B-vitaminnal és még Omega 6 zsírsavban is gazdag. Színét meglepő módon nem a lencse adja, hanem a paradicsompüré, merthogy az is van benne, illetve menta, citrom, török paprika többek között. Tényleg egyedi és különleges ízvilágú leves, érdemes kipróbálni!

Lencseleves (Mercimek Çorbası)

Sultan sarmasi, azaz Szultán tekercs

Ezt a tej alapú, légiesen könnyed édesség minden vendégváró desszert atyja, nélküle nincs vendégség Törökországban, és egyben a kókuszos finomságok sztárja is. Készítik többféle verzióban, Ender tejszínhabbal és Nutellával töltelékkel készíti, és persze kókuszreszelékkel. 

 

Szultán tekercs

 

Egészséges / vega ételek

A török konyhára amúgy is jellemző, hogy kevesebb szénhidráttal főznek mint mi, de eközben itthon is egyre nagyobb igény mutatkozik ezekre az ételekre, melyekkel nem csak a vonalainkat tartjuk karban, de egészségesebbek is. Ilyen újdonság a grill csirke tál, melyet sültkrumpli helyett kérhetünk rizzsel vagy bulgurral. Utóbbi a közel-keleti és a török konyha egyik alapja, bővelkedik rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban, ráadásként finom is, remek alternatíva a rizs mellett, akár diétához is.

Gondolva a húsmentesen étkezőkre is, brokkoli-és karfiol burger is felkerült az étlapra, az eltalált fűszerezésnek hála bármikor ízletes és egészséges alternatívák a hagyományos burgerek mellett. 

További újdonságok

Az előbbiek mellett még két kedvelt gyorsétel is felkerült a listára, természetesen mindegyik törökös ízvilággal, amolyan Enderesen: saját szósszal készülő, döner hússal és sajttal töltött melegszendvics, illetve görögsaláta.

Ha szemetek megkívánta a látottakat, de a lábatok lustálkodna, jó hír hogy elindult az Ender Café & Döner házhozszállítása (városon belül ingyenesen) akár kártyás, hamarosan SZÉP kártyás fizetéssel is, melyet a 70-587-42-52 számon vehettek igénybe, de természetesen a helyszínen is van kiszolgálás a Noszlopy Gáspár utca 2. alatt.

Szeretnétek ingyen kipróbálni egy autentikus török ételsort? Játékunkon most megvan rá a lehetőségetek! Levest, grill tálat, és desszertet nyerhettek, ha IDE kattintotok!

Étlap:

Döner tál: 1.650.-

Döner pita: 900.-

Dürüm: 1.000.-

Hamburger: 1.000.-

Hot-dog: 500.-

Sült krumpli: 500.-

Vörös lencse leves: 500.-

Melegszendvics: 500.-

Falafel pita: 900.-

Brokkoli burger: 1.000.-

Karfiol burger: 1.000.-

Grill csirke tál: 1.650.-

Döner box (kicsi): 1.000.-

Döner box (nagy): 3.500.-

Baklava: 350.-

Görög saláta: 500.-

Szultán tekercs: 300.-

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: