2021. 01. 29., péntek, 08:47

Így is lehet - Fehérváron a város pénzügyileg is támogatni kezdi a vendéglátósokat

Csütörtökön jelentették be, hogy semmi sem változik, ezzel pedig sok vendéglátós az utolsó reményét is elvesztette, hogy ne kelljen teljesen lehúznia a rolót. Ám van olyan város Magyarországon, ahol komoly támogatást eszeltek ki, hogy mind a szektorban dolgozókat, mind az egységeket pénzzel és bizonyos díjak eltörlésével támogassák. 

Székesfehérvár polgármestere, Dr. Cser-Palkovics András Facebook oldalán jelentette be a hírt, miszerint Székesfehérvár azonnali gazdasági mentőcsomagot hoz létre a helyi vendéglátóipar számára. Mutatjuk mivel támogatják őket:

  • Az önkormányzati helyiségben üzemelő vendéglátóipari egységek teljes bérleti díját elengedik 2020. november 1-ig visszamenőleg és a korlátozások teljes időtartamára. Arra biztatnak minden tulajdonost, aki vendéglátóipari cégnek ad bérbe helyiséget, hogy tegyen ugyanígy, vagy adjon kedvezményt bérlője számára!
  • A vendéglátóhelyek számára 100%-ban elengedik a teraszdíjat a teljes idei esztendőre
  • A vendéglátóipari vállalkozások számára bevezetik az “Továbbfoglalkoztatást Segítő Alapot”, egyelőre 30 millió forintos, de szükség esetén bővíthető pályázati kerettel. Az alap támogatására elsősorban azok a fehérvári telephellyel rendelkező vendéglátóipari cégek pályázhatnak majd, akik igazolják, hogy nem bocsátották el alkalmazottaik többségét a veszélyhelyzet miatt, a munkahelyek többségét tehát megőrizték ebben a nehéz időszakban is. A támogatás vissza nem térítendő lesz, és igazodni fog a megtartott munkahelyek számához. 
  • A vendéglátóiparban dolgozó, állásukat vesztett és legalább 30 napig munkanélküli emberek számára rendkívüli, egyszeri 100 ezer forintos támogatást adnak. Ez a támogatás igénybe vehető akkor is, ha az érintett személy nem fehérvári, hanem megyei vendéglátóipari cégnél dolgozott, de fehérvári állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik.
  • Új városi adományszámla-számot hoznak létre, annak érdekében, hogy aki teheti, az ide befizetett összeggel támogatni tudja a helyi vendéglátóipari vállalkozásokat és munkavállalókat. Az erre a számlára beérkezett összegeket a „Továbbfoglalkoztatást Segítő Alaphoz” tesszük hozzá, ezzel is támogatva a vendéglátóipari vállalkozásokat. 
  • Az önkormányzat segíteni kívánja a vendéglátó- és szállodaipari vállalkozásokat a korlátozások utáni talpra állásban és piaci érvényesülésben is. Ez a segítség kiterjedhet gazdasági és marketingterületekre egyaránt. Várják ezzel kapcsolatban a székesfehérvári vállalkozások javaslatait, ötleteit is.

 

Valahogy így néz ki a segítség, melyre az egész szektor vár.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: