2021. 01. 28., csütörtök, 11:01

Semmi nem változik - Márciusig meghosszabbították az intézkedéseket

Kiemelt figyelem kisérte a csütörtöki kormányinfót, hiszen a kormánynak lépnie kellett az intézkedések ügyében, mivel azok februárban érvényüket vesztették volna.

Azt állapítottuk, hogy a novemberben meghozott intézkedések megfékezték a járványt, bármilyen enyhítés újboli járványhullámhoz vezetne. A jelenlegi szabályok fenntartása indokolt.

- mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter Gulyás Gergely a délelőtti kormányinfón. Mint kifejtette, a korlátozások fenntartása azt a célt szolgálja, hogy Magyarország elkerülje a harmadik hullámot, így minden intézkedés érvényben marad márciusig, ennek változtatását csak február közepén tekintik át újra.

Pár ésszerű javaslat a korlátozások enyhítésére

Pár ésszerű javaslat a korlátozások enyhítésére

Ugyan a legtöbb ember még mindig betartja a korlátozásokat, érezhető hogy egyre inkább fogy a türelem. Nem is kell messze menni, itt egy hír a hollandiai lázadásokról és egy engedetlenségi akció itthonról. Hogy a szabályozásokra nagyon is szükség van, az józan paraszti ésszel is...

Ennek értelmében minden korlátozás érvényben marad, így a 8 óra utáni kijárási tilalom is, az éttermek, vendéglátóhelyek, színházak, mozik, sportlétesítmények is zárva maradnak egy újabb hónapot.

Ezek után Gulyás ismét a vakcinák fontosságát emelte ki, elmondta, hogy

Minden olyan, a világban alkalmazott vakcinát, amivel több mint egymillió embert oltottak be beszerzünk, és az engedélyeztetést felgyorsítjuk.Amikor lazítás lesz ennek következtében, akkor a vendéglátóhelyeket ki fogjuk nyitni. Ehhez azonban vakcina kell

- mondta.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: