2021. 01. 18., hétfő, 14:43

Nálunk is fogy a türelem - Tömeges üzletnyitást szerveznek január 25-re

Egész Európa-szerte fokozódik az elégedetlenség a korlátozások miatt, különösen a vendéglátósok látják kilátástalannak helyzetüket. Olaszországban "Én kinyitok" felkiáltással szerveztek mozgalmat,  pénteken számos étterem ki is nyitott a tiltás ellenére. Lengyelországban az olasz példához hasonlóan "Mi kinyitunk" jelszóval hirdették meg az akciót, vendéglők, szállodák, sportpályák, fodrászok, kozmetikusok egyszerre jelentették be hogy kinyitnak január 18-án. Ausztriában, Hollandiában és több más országban is voltak tömeges tüntetések a lezárások ellen, és most Magyarországon is szárba szökkent egy hasonló mozgalom, mely január 25-re buzdít tömeges üzletnyitásra.

A mozgalom szervezője egy kevéssé ismert párt, a Le az Adók 75%-ával, akik Facebook-os oldaluk mellett egy Tömeges Üzletnyitás nevű oldalon is propagálják az akciót. A felhívás gyakorlati része így szól: 

Mondjuk nemet a gazdasági pusztításra azzal, hogy kinyitjuk az üzleteinket és meglátogatjuk a tiltakozó edzőtermeket, éttermeket, kávézókat, kocsmákat, rendezvényeket, vendéglátóhelyeket stb.

 

Valószínűleg egészen pünkösdig fenntartják a korlátozásokat

Valószínűleg egészen pünkösdig fenntartják a korlátozásokat

Sajnos úgy tűnik nincs okunk optimizmusra a korlátozások mihamarabbi feloldását illetően. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az alábbi körlevet küldte a szállodák és éttermek tulajdonosainak, mely szerint a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűsíthetően...

Szerintetek mennyien csatlakoznak hozzájuk?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: