2021. 01. 18., hétfő, 15:03

Valószínűleg egészen pünkösdig fenntartják a korlátozásokat

Sajnos úgy tűnik nincs okunk optimizmusra a korlátozások mihamarabbi feloldását illetően. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az alábbi körlevet küldte a szállodák és éttermek tulajdonosainak, mely szerint a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűsíthetően egészen pünkösdig (május 23.) fennmaradnak. 

"Kedves Kollégák!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kormányzati kommunikáció, és az MTÜ tájékoztatása szerint, a jelenleg érvényben lévő korlátozások valószínűleg pünkösdig fennmaradnak. Sajnos a járványhelyzet se hazánkban, se Európában nem javult, így a környező országok is folyamatosan hozzák meg a szigorító intézkedéseket.

A szállodáknak, éttermeknek, a színházakhoz, mozikhoz, múzeumokhoz, stb. hasonlóan további zárvatartásra kell felkészülniük.

Tudjuk, s jeleztük is a döntéshozóknak, hogy ez, a mostani támogatások emelésével is nagyon nehéz lesz. A zárva tartó szállodák is költségekkel járnak, s a szakképzett munkaerő megtartása is rendkívül költséges. Finanszírozni, több hónapnyi bevétel nélkül: lehetetlen. Az állami támogatásokkal is csak a károk enyhítése a cél, teljes segítséget ezek sem jelentenek. Mindent megteszünk azért, hogy mielőbb nyithassanak a hotelek, de sajnos ez egyértelműen az átoltottság és a napi új esetszám függvénye lesz."

 

Ennek nem nagyon örülnénk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: