2021. 01. 04., hétfő, 11:46

Újabb földrengés volt Horvátországban, megsüllyedt egy fél város

Az elmúlt napokban folyamatosak a földmozgások a szomszédos országban Petrinja környékén, hétfő reggel pedig egy újabb, erősebb földmozgást regisztráltak.

A múlt keddi földrengést még városunkban is érezni lehetett, ám a talajmozgások azóta is rendszeresek a horvátországi Petrinja városában. A legújabb információk szerint, a december 29-i földrengés következtében a város jelentős területe 35 centiméterrel megsüllyedt.

Ami nálunk csak kis rengés volt, Horvátországban egy gyermek életébe került

Ami nálunk csak kis rengés volt, Horvátországban egy gyermek életébe került

Az utóbbi évek legerősebb rengése rázta meg a magyar határtól mindössze 100 kilométerre lévő Petrinya városát, amelynek fele a polgármester szerint teljesen megsemmisült.

Ha mindez még nem volna elég, január 4-én reggel újabb földmozgásra ébredhettek a horvátok, ennek erősségéről viszont eltérő információk érkeznek. A horvát Szeizmológiai Intézet 4,2-es erősségű rengésről, a polgári védelem igazgatója 4,7-es, az Euromediterrán pedig 4,5-ös földmozgásról ír. Sérültekről és károkról ezúttal nem beszélnek, ám a süllyedés, és a folyamatos földmozgás már több, mint aggasztó a térségben.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: