2020. 12. 29., kedd, 13:47

Ami nálunk csak kis rengés volt, Horvátországban egy gyermek életébe került

Az utóbbi évek legerősebb rengése rázta meg a magyar határtól mindössze 100 kilométerre lévő Petrinya városát, amelynek fele a polgármester szerint teljesen megsemmisült.

A Richter –skála szerinti 6.2-es erősségű földrengés rázta meg kedden Horvátországot, amelyet Magyarország nagy részén is érezni lehetett. A 24sata című horvát lap számolt be a rengés epicentrumának számító Petrinya városának helyzetéről, amely a polgármester szerint félig megsemmisült. Darinko Dumbovic azt is közölte, hogy a város egyik terén egy gyermek életét vesztette.

Földrengés volt Kaposváron

Földrengés volt Kaposváron

A hétfői horvátországi földrengés után kedd délben ezúttal Kaposváron is érezni lehetett a rengést.

A településen pánikhangulat uralkodik, az emberek hozzátartozóikat keresik, továbbra is zajlik a kárfelmérés, keresik az áldozatokat és sérülteket, akik az összedőlt épületekben vagy a törmelékek által betakart járművekben ragadtak. A horvát kormány 300 katonát vezényelt a helyszínre.

Földrengés volt a szomszédban, Somogyban is érezni lehetett

Földrengés volt a szomszédban, Somogyban is érezni lehetett

Földrengés volt a szomszédos Horvátországban amelyet érezni lehetett hazánkban is, leginkább Pécsről történtek bejelentések.

A márciusi zágrábi földrengés óta folyamatosak a rengések a szomszéd országban, a szakemberek mintegy 2000 rengést jegyeztek fel, ennek negyede érezhető is volt. Az elmúlt évek legerősebb rengése volt a keddi, amelyet még Magyarország nyugati felén is mindenhol érezni lehetett. Somogyban az idei évben ez már a harmadik olyan földrengés volt, amelyet érezni lehetett. Az első még egy márciusi vasárnap reggelen történt, majd december 28-án és most.

 

Ha a jelnség továbbra is így folytatódik, hozzá kell szoknunk, hogy gyakrabban érezhetünk földrengéseket Somogyban is.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: