2020. 12. 14., hétfő, 09:56

Erre figyelj, ha bevásárlóközpontba indulsz az ünnepi időszakban

Mint ahogy ezt minden évben megszokhattuk, az ünnepek előtt hatalmas tömegek és kígyózó sorok fogadnak minket az összes bevásárlóközpontban és ez idén sincs másképp, hiába tombol a koronavírus-járvány. 

 

A bevásárlóközpontok ugyan felkészülten várnak, de azért ne lepődjetek meg ha egy-két furcsa dologgal találkoztok. Az Aldi az elmúlt évek tapasztalataihoz mérten idén arra számít, hogy a járványügyi intézkedések miatt még többen fognak otthon főzni és sütni, így még több áru fog elfogyni a polcokról. A vásárlók idén nem egyszer mennek majd el egy nagyobb bevásárlást tartani hanem többször, csak kevesebb dolog landol majd a kosárban és inkább jönnek újra. Az áruház azt is elárulta, hogy nem érdemes felhalmozni otthon semmit, hiszen minden termékből folyamatosan érkezik az ellátás. 

Örülhetnek a kaposvári Tesco rajongók - Már nálunk is elindult a házhozszállítás

Örülhetnek a kaposvári Tesco rajongók - Már nálunk is elindult a házhozszállítás

Szeptember végén jelentette be a Tesco, hogy az egész országban elérhetővé teszi házhozszállítási szolgáltatását. November 30-án Kaposváron és Veszprémben, illetve a városok vonzáskörzeteiben is elindult a Tesco online szolgáltatása, ami a következő két hétben a zalaegerszegi és szolnoki,...

 

A CBA-nál is hasonlókat gondolnak az ott dolgozók, náluk is elkezdődött a karácsonyi lerohanás, egyelőre ami nagyon fogy az a sütéshez való hozzávalók és kellékek, de arra számítanak, hogy az ünnepi témakör felé 10%-kal fog megnőni az érdeklődés az év többi napjához képest. Divatba jött az online rendelés és a házhozszállítás is, decembertől már a Prímából is lehet rendelni a Wolt-on keresztül, de sajnos csak a fővárosban van erre lehetősége az embereknek. 

 

 

A Lidl-nél arra számítanak, hogy december 21-től indulnak el az emberek a nagy karácsonyi bevásárlásra, hiszen 2,5 napig zárva lesz az összes bevásárlóközpont. Az áruházláncban bővített munkavállalói létszámmal készül fel, hogy gyorsabb legyen a kiszolgálás, minél hamarabb cserélődjenek a vásárlók. 

 

 

A Tesco arról számolt be, hogy napról napra csak nő a forgalom az áruházaikban, valamint arra kérik a vevőiket, hogy ne halasszák az utolsó pillanatra a bevásárlást és vegyék igénybe kiszállítási szolgáltatást ha megtehetik. A Tesco december eleje óta a zsúfoltság elkerülése érdekében önkéntesen korlátozza a vásárlók számát és azonnal új pénztárat nyit, ha hosszabb sor torlódik fel, így a vevők még hamarabb végeznek a vásárlással. 

A Spar-ban is így vélekedtek, az utolsó adventi hétvégéken a karácsonyi előtti utolsó napokban lesznek a legtöbben az elmúlt évek tendenciája alapján. 70%-a az embereknek az utolsó pillanatra hagyja a karácsonyi bevásárló körutat, idén mindent bevetnek, hogy felhívják a vásárlók figyelmét arra, hogy minél korábban vásároljanak be karácsonyra, hiszen akkor elkerülhető a tömeg.

 

 

Ti mikor mentek karácsonyra bevásárolni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: