2020. 12. 10., csütörtök, 10:41

Kiderült, hogy mennyi jattot kapnak a magyar futárok - Kaposváron adjuk a legtöbb borravalót

A Pénzcentrum végre körbejárta a témát ami oly sok embert érdekel, hogy mennyi az átlagos borravaló, mennyit adunk mi magyarok a futároknak, illetve az ország egyes területein ez mennyire eltérő. Annyit már előre elárulunk, hogy Kaposváron igazán bőkezű emberek laknak, hiszen a lista élén állunk jattolás terén. 

A legtöbb ételszállító vállalatnál, így a városunkban is működő Netpincér esetében is elérhető a fizetésnél egy olyan opció, hogy beállíthatjuk mennyi pénzt szeretnénk adni a futárnak, ezen adatokat kikérve dolgozott a Pénzcentrum és számolta ki, hogy mennyi is az átlagos borravaló Magyarországon. 

 

 

Az augusztus óta működő Netpincér Go rendszert tekintve, a borravaló összege amit egy futár egy rendelés esetén kap átlagban 212 forint, a legkisebb összeg amit adtak nyilván a 0 forint, míg a legnagyobb regisztrált borravaló 2.500 forint volt ez idő alatt. 

Az oldalon külön kitérnek arra is, hogy az egyes magyar városokban hogyan alakul a jatt mértéke és el kell mondanunk, hogy a kaposváriak igazán bőkezűek a helyi ételkiszállítók irányába, hiszen nálunk az országos átlagnál 50 százalékkal magasabb az átlagos borravaló mértéke, ami forintban 318-at jelent. 

„A kaposváriak nem tudják eldönteni, hogy a jatt egy haszonállat vagy inkább egy takarmánynövény”

„A kaposváriak nem tudják eldönteni, hogy a jatt egy haszonállat vagy inkább egy takarmánynövény”

Illik, nem illik, kell, nem kell? A kaposvári vendéglátósok szerint nagyon is szükséges jattolni, egyrészt ők általában ebből élnek, másrészt ezzel mutathatjuk ki azt, hogy meg voltunk elégedve a szolgáltatás minőségével. De mi a valóság? Landol rendesen borravaló az éttermekben, kocsmákban,...

Forrás: Shutterstock

 

Kaposvár jócskán uralja a borravaló ranglistát, utánunk 276 forinttal van Eger és Székesfehérvár, őket Salgótarján követi 254-gyel, a TOP 5-be pedig Budapestnek sikerült bejutnia az átlag 240 forintjával. 

 

Ti is nagyjából ennyi borravalót szoktatok adni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: