2020. 12. 07., hétfő, 12:46

Müller Cecília bejelentette, hogy Orbán Viktor bejelentést tesz

Müller Cecília országos tisztifőorvos bejelentette, hogy Orbán Viktor fogja bejelenteni az Operatív Törzs döntéseit, feltehetően az ünnepekkel kapcsolatos szabályokat.

 

Orbán Viktor imént posztolt Facebook oldalára melyből megtudhatjuk, hogy nemsokára bejelentést tesz, ezt a bejelentést pedig Müller Cecília jelentette be - csak, hogy mindenki bejelenthessen valamit.

A miniszterelnök tanácsadói azt javasolták minden esetben, hogy enyhítéseket ne tegyenek az ünnepek során, lehetőleg csak új szabályozások kellenének, a PDSZ például azt szeretné, hogy a téli szünetet hozzák előre.

Azonnali téli szünetet akar a szakszervezet az iskolákban - Vajon a szülők otthon tudnának maradni?

Azonnali téli szünetet akar a szakszervezet az iskolákban - Vajon a szülők otthon tudnának maradni?

A Pedagógusok Demokratikus Szakaszervezete azonnali téli szünet elrendelésére kéri a kormányt. Kérésük szerint a szünet így mostantól egy hónapon keresztül, január 4-ig tartana, a célja pedig az lenne, hogy csökkentsék a jelenlegi helyzetben a kontaktusokat. De vajon a szülők otthon tudnának...

Ezen kívül Müller Cecília még említette, hogy a jövő héten bevonják az ingyenes tömegtesztelésbe az olyan közszolgálati dolgozókat, akik ügyfelekkel dolgoznak, érintkeznek, így a kormányhivatal vagy a NAV munkatársait is.

 

Közben egy friss felmérés azt mutatja, hogy a magyarok 2/3-a nem szeretné magának beadatni a koronavírus-elleni vakcinát, amennyiben az orosz, vagy kínai gyártmányú. A magyarok közhangulata azt mutatja, hogy szívesebben adatnák be maguknak a Pfizer-BioNTech vakcináját, részletes összefoglalónkat itt találjátok a vakcinákról.

Így állnak a világban a COVID-19 vakcinák

Így állnak a világban a COVID-19 vakcinák

Általánosan elfogadott a tény: a koronavírusra a végső megoldás a vakcina. Nézzük, mik azok az oltások, amik a legelőrehaladottabb fázisban vannak jelenleg.

Az Egyesült Királyság pedig engedélyezte a Pfizer-féle vakcina beadatását, amiért Orbán Viktor kritizálta az Európai Unió lassúságát, holott technikailag az Egyesült Királyság is tagja még az EU-nak, így a korábbi vakcina-engedélyeztetésnek és az EU tagságnak semmi köze nincs egymáshoz.

Eseménydús napunk van!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: