2020. 12. 03., Csütörtök, 07:47

Hét napra csökkentette a nagyatádi pékség bezárását a rendőrség

Nemrég írtunk róla, hogy a rendőrség két somogyi helyet is két hónap bezárásra, illetve fél milliós bírságra ítélt, mert nem tartották be a járványügyi intézkedéseket. Az egyik esetében ám most látszik az alagút végén a fény, hiszen a nagyatádi rendőrök mérsékelték a bűntetést, amit az előzőekben szabtak ki rájuk. 

November 27-én történt az eset a nagyatádi Európa pékségben, mikor egy vásárlót a 65 évnél idősebbek sávjában szolgáltak ki. A rendőrök mindezért 2 hónap bezárásra, és fél millió forint büntetésre ítélték a tulajokat. Az ott lakókban ez akkora felháborodást keltett, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy enyhítést kérjenek a pékségre. 

Az akció sikeres volt, a rendőrség a következő információkat közölte:

A Nagyatádi Rendőrkapitányság vezetője felülvizsgálta a határozatot, mert az alkalmazott szankció – amely a jogszabály adta kereteknek megfelelt – az országos átlaghoz képest szigorúbb volt. Az érintett szabálysértési hatóság korábbi döntésének felülvizsgálata során önkorrekcióval élt, és a hasonló szabálytalanság esetén országosan alkalmazott jogkövetkezménynek megfelelő mértékű szankciót alkalmazott az üzlettel szemben. Az ideiglenes bezárást összesen hét napra csökkentette, a bírság összegét pedig mérsékelte.

Mit gondoltok a megváltoztatott bűntetésről?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: