2020. 11. 30., hétfő, 11:21

Két somogyi helyet is bezárattak 60 napra, mellé pedig félmilliós bírságot kaptak a rendőröktől

Alig pár napja zárattak be Nagyatádon egy pékséget amely félmilliós pénzbüntetést is kapott, mert olyan idősávban szolgált ki egy 60 éves vevőt, amikor nem tehette volna. Ezt megelőzően pedig egy berzencei panzióval történt hasonló eset, ott maszkviselés hiánya miatt róttak ki hasonló volumenű büntetést a rendőrök. 

Két héttel ezelőtt a berzencei Lord Panzió éttermében az egyik szállóvendég maszk nélkül ment a pulthoz kérni egy sört magának, és pár percre szóba elegyedett az egyik kollégájával. Az étterem tulajának elmondása szerint, két ellenőrzést végző férfit pillantott meg az ablakban, akik kívülről figyelték a történéseket, majd bejöttek és az éttermet 60 napra bezáratták, emellett pedig fél milliós bírságot szabtak ki rájuk. Hozzátette

 

rajta valóban nem volt maszk, egyébként egy olyan nagyvállalatnál dolgozik, ahol hetente kötelezően tesztelik őket, akkor már éppen a harmadik negatív eredménye volt.

 

Ezt követően, alig pár napja történt Nagyatádon az eset, ami az egész országban felháborodást keltett. Történetüket egy Facebook posztban részletezték:

Kedves vásárlóink! Sajnálattal tudatjuk Önökkel, hogy üzletünket a mai napon a rendőrség bezáratta!
Őszintén elmondjuk mindenkinek a bezárás okát:
2020.11.27.-én 10:10-kor a pékségben kiszolgáltunk egy idősebb urat (aki 60 pár éves lehetett, de nem haladta meg a 65. életévét.)
Ezért az üzletünket büntetésül azonnali hatállyal 60 napra bezáratták!
Szeretnénk elnézést kérni minden vásárlótól,hogy mától 60 napig nem tudjuk kiszolgálni!
Amennyiben nem történik változás 2 hónap múlva újult erővel várunk vissza meglévő, illetve új termékekkel, színvonalas pékségünkben minden kedves Vásárlót!
Megértésüket nagyon szépen köszönjük, kitartást és jó egészséget kívánunk Mindenkinek!
Európa Pékség / Albán Pékség
Buci & Luci Kft.

 

Cena Leutrim, a pékség tulajdonosának fia az atadhir.hu oldalának nyilatkozott a történtekkel kapcsolatban. A férfi, mint mondja szemüveget viselt, maszkban volt, az eladóik nem ismerték, ők pedig nem kérhetik el mindenkitől az igazolványaikat, illetve nincs is nagyon rá idejük. Az üzlet ajtaján a betérők minden, a szabályokkal kapcsolatos információt megtalálnak, egyébként pedig sosem követtek el semmilyen szabálytalanságot. 

A vásárlóik azóta tartják a tulajdonosokban a lelket, akik 60 nap bezárást és 500 ezer forintnyi pénzbüntetést kaptak. A szemtanúk elmondása szerint a pékség dolgozói a rendőrségi intézkedés után az üzlet előtt kitették a péksüteményeket, és ingyen osztották szét az emberek között.

 

Mit gondoltok jogos egy amúgyis nehéz év után ilyen mértékű bírságot kiszabni?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: