2020. 11. 26., csütörtök, 11:21

Nem szigorít a kormány, jövő hétig még a mostani intézkedések maradnak

Megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a kormány, mely során Gulyás Gergely számolt be a járványhelyzet okán hozott új intézkedésekről.

Az országban az elmúlt heti adatokat tekintve az új fertőzések száma 3000 és 5000 között mozgott, mely szerint a fertőzésszám mérséklődni látszik, konstans adatokat mutat - kezdte Gulyás. A mai magasabb fertőzésszám - 6360 új fertőzöttet találtak csütörtökön - annak köszönhető, hogy megkezdték a tömeges teszteléseket, jövő héten pedig le tudják már szűrni, hogy a fertőzés terjedésének gyorsulását mutatják-e valóban az adatok. Hétvégén nyilvánosságra hozák majd a különböző hivatásrendek tesztelésének eredményeit is, 

viszont a kormány úgy döntött, hogy az eddigi intézkedéseket tartja fenn, jövő hétig nem várható változás.

Elkezdték vizsgálni, mely járványügyi intézkedéseknek mennyi értelme van

Elkezdték vizsgálni, mely járványügyi intézkedéseknek mennyi értelme van

Ebben a kérdésben szinte mindenkinek megvan a maga véleménye, hogy az elmúlt évben az életünket meghatározó intézkedések közül melyek azok, amelyeknek nem sok értelmét látjuk.

A járványra a vakcina a megoldás - folytatta Gulyás - amihez már kézzelfogható közelségbe kerültünk. Ahonnan csak lehet vakcinát kell szerezni, de csak olyan hozható itthon forgalomba, amelyet a magyar hatóságok ellenőriztek és elfogadtak.

A vakcina önkéntes és ingyenes lesz, 12 millió fölötti adagot már lekötött a kormány európai és amerikai fejlesztőktől.

 

Oroszországgal, Izraellel és Kínával még tárgyal a kormány az oltóanyagokról.

 

Arra a kérdésre, hogy karácsonyra tervez e szigorításokat a kormány Gulyás azt válaszolta, hogy december 10-ig megpróbálják eldönteni, hogy szükség van e új intézkedésekre vagy sem.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: