2020. 11. 12., csütörtök, 07:04

Elkészült Magyarország poloskatérképe - Somogyban nagy a fertőzöttség

A Sokk a Rovar Facebook oldalhoz fűződik Magyarország első poloskatérképe, amiről megtudhatjuk, hogy az ország egyes helyei, így például Kaposvár mennyire fertőzött. 

A térképet 14 ezer kitöltő segítségével hozták létre, a válaszadók véleménye szerint az elmúlt 5 évben vált tömegessé az invazív poloskák jelenléte, a legrosszabb helyzet pedig mostanra a déli megyékben alakult ki. 

 

 

Mindezen információk alapján rangsorolták a fertőzöttség mértékét 4 kategóriába, kicsi, közepes, nagy és kiugró, a városok, ahol észleltek ázsiai márványpoloskát, zöld vándor poloskát, vagy nyugati levéllábú poloskát, majd pedig egy, a lakossághoz képest arányos számot adtak nekik. 

 

 

Somogy megye a nagy fertőzöttségi szint kategóriába került, minket csak Baranya, Tolna és Békés megye előz meg. Kaposvár pedig kimagaslóan rossz helyzetben van, olyannyira, hogy országos szinten a harmadik helyen állunk a poloskaészlelések területén, minket csak Szekszárd és Békéscsaba előz meg. 

A helyzet évről évre rosszabb ezt mind tudjuk, és védekezni is nehéz a bűzváladékot spriccelő rovarok ellen, hiszen ugyan találni több házipraktikát is, de ha több 10 vagy 100 darab rohamozza meg az ember otthonát, akkor már azok is hatástalanok. 

 

Ti mivel védekeztek ellenük?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: