2020. 11. 04., szerda, 13:52

Nincs kifogás, ezúttal sokkal komolyabb a kijárási korlátozás

Míg márciusban a kijárási korlátozás megengedte például azt is, hogy fodrászhoz menjünk, addig a most életbe lépett szabályozások már sokkal szigorúbbak.

Kedd este Orbán Viktor miniszterelnök többek között azt is bejelentette, hogy visszatér a kijárási korlátozás Magyarországon, de ezúttal nem úgy, ahogy márciusban volt, hanem csupán éjfél és reggel 5 között lesz érvényben. Az idősávon kívül immár sokkal szigorúbban szabták meg azt is, hogy hová mehetünk ebben az öt órában, és munkán kívül a Magyar Közlönyben szereplő információk alapján konkrétan sehová.

Ezeket a helyeket érti a kormány szórakozóhely alatt - Mutatjuk kiknek kell bezárnia

Ezeket a helyeket érti a kormány szórakozóhely alatt - Mutatjuk kiknek kell bezárnia

Orbán Viktor kedd este ismertette az új koronaügyi szabályokat, melyeknek egyik legnagyobb érvágása a fiatalok számára a szórakozóhelyek bezárása. Szokás szerint megindult a találgatás, hogy vajon pontosan mit értenek szórakozóhely alatt, most is a Magyar Közlöny legfrissebb száma válaszolta meg a...

Míg márciusban a kijárási korlátozásban szerepeltek olyan kitételek, hogy például piacra, gyógyszertárba, tankolni vagy épp fodrászhoz el lehet menni, addig a most érvénybe lépett szabályozás sokkal szigorúbban fogalmaz hiszen

éjfél és reggel 5 óra között mindenki köteles a lakóhelyén, tartózkodási helyén vagy a szálláshelyén tartózkodni, ezt csak munkavégzés céljából, munkavégzés helyére történő közlekedés céljából, a munkavégzés helyéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából vagy  egészségkárosodással, életveszéllyel vagy súlyos kárral fenyegető helyzet esetén, valamint életvédelmi céllal lehet elhagyni.

 

A rendelet november 4-től lépett hatályba, és a Kormány majd november 30-án dönt arról, hogy meghosszabbítja e azt.

 

Arról jelenleg nem szól a rendelet, hogy a kijárási korlátozás megszegése milyen büntetést von maga után.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: