2020. 11. 03., Kedd, 19:00

Zárnak a szórakozóhelyek, éjféltől kijárási korlátozás - Itt vannak a szigorítások

Ahogy említettük, újabb szigorítások mellett döntött a kormány a koronavírus járvány visszaszorításának érdekében, melyekről kedd este maga a miniszterelnök számolt be Facebook oldalán.

 A miniszterelnök elmondása szerint ma éjféltől ismét bevezetik a rendkívüli jogrendet sőt, kéri majd az Országgyűlést, hogy ezt 90 nappal hosszabbítsa meg.

A rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban, színházakban csak minden 3. széken lehet ülni, a maszk használata pedig kivétel nélkül kötelező. Arra kéri a hatóságokat, hogy minden rendezvényt ellenőrizzenek, ha kell, szabjanak ki pénzbírságokat, ahol pedig nem tartják be a szabályokat azonnal zárják be. A tömegközlekedési járatokat sűríteni kell, a parkolás pedig ismét ingyenessé válik az országban.

A szabályok betartását elmondása szerint a szórakozóhelyeken lehetetlen kikényszeríteni, ezért úgy döntött a kormány, ezeket mind bezárják sőt,

éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptetnek életbe, ami azt jelenti, hogy éjfélig mindenkinek haza kell érnie.

Mit szóltok a szigorításokhoz?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: