2020. 11. 03., Kedd, 09:12

Nem volt elég a hétfői, a héten új szigorításokat jelentenek be

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az InfoRádión arról beszélt, hogy az új szigorítások sem elegendőek, ezért a héten újabbakról fognak dönteni.

Jelentősen romlanak a koronavírusos halálozási adatok, ezért a kormány az e heti, kétnapos kormányülésen további szigorításokról dönt majd - mondta Gulyás. Hogy milyen szigorításokra kell számítanunk arról nem tudni, de kiemelte, lényegesen nagyobb lesz a szigor, így például nem lesz elfogadható, ha például egy mérkőzésen tömegesen nem tartják be a maszkviselési szabályokat, ez zárt kapus mérkőzéseket vonhat maga után az adott klubra vonatkozóan.

A kétnapos kormányülésen minden tavaszi intézkedés lehetőségét mérlegelni fogják, hiszen a járványhelyzet feltehetően még nehezebb lesz, mint az eddigi hónapokban bármikor.

Erre a tényre erősítettek rá a mai adatok is, amelyek az eddigi legrosszabbak Magyarországon. 3989 újabb megbetegedést regisztráltak, 84-en pedig meghaltak. Az Operatív Törzs jelenleg 56 óvodában és 5 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 32 osztályban és 15 iskolában digitális munkarendet, valamint elhangzott az is, hogy a miniszterelnök kedd este bejelentést tesz majd, valószínűleg a szigorításokkal kapcsolatban.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: