2020. 11. 02., Hétfő, 09:40

Itt a mobilgyártók legfrissebb ranglistája - Rakétaként lőtt ki a Xiaomi

A járványhelyzet az egész gazdaságra negatív hatással van, de a legnagyobb telefongyártók így sem panaszkodhatnak sőt, néhány márka kifejezetten jó évet tudhat maga mögött, mint a Samsung vagy a nagy nyertes Xiaomi.

Az elemzőcégek adatai szerint a Samsung húzta be a 2020-as év harmadik negyedének legjobb eredményét: 80,2 millió eszközt értékesítettek, ami 2%-os növekedés a tavalyi év ugyanezen időszakához képest.

A Huawei 50 millió telefont adott el három hónap alatt, ami 15-16 millióval kevesebb mint tavaly, viszont így is masszívan őrzi második helyét a listán.

11598

 

A legnagyobb, 45%-os  növekedést a Xiaomi könyvelhette el, mellyel le is taszította az Apple-t a dobogóról 47 milliós eladásával. Az elképesztő siker egyik titka az európai terjeszkedés: több mint 100 új boltot nyitottak a kontinensen, de a feltörekvő piacokon is jól szerepelnek. Ez előbbiek mellett

a Xiaomi 20-30 ezer forintnak megfelelő összeggel olcsóbban kínálja középkategóriás telefonjait mint a versenytársak, ami szintén nagy vonzerő a vásárlók szemében. 

Egy hellyel visszacsúszott az Apple a Xiaominak köszönhetően 43,2 millió eladott készülékkel, de még így is a világ legértékékesebb márkája, sorozatban nyolcadszor.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: