2020. 11. 02., Hétfő, 10:36

Csak maszkban diszkózhatsz mától, az asztallal rendelkező vendéglátóknál viszont alig van szükséged rá

Hétfőtől szigorúbb maszkviselési szabályozás lépett életbe, melynek részleteivel kapcsolatban még sokan nincsenek tisztába. Nézzük, mik a legfőbb változások! 

Kocsmák, vendéglátóhelyek

A legfontosabb szigorítás, hogy ma reggeltől nincs különbség üzlet, tömegközlekedés, étterem, kocsma, koncert és diszkó között, a dolgozóknak és a vendégeknek is egyaránt kötelező maszkviselés, egy kivétellel:

- habár az összes típusú vendéglátóhelyre csak maszkban lehet belépni, a hely típusától függően az első pár lépés után különbséget tesz a szabályozás a bútorzat szerint.

Konkrétan ahol vannak asztalok, ott helyet foglalás után lehet maszk nélkül tartózkodni, ahol viszont csak pult van, ott a tartózkodás teljes ideje alatt kötelező a maszk (kivéve amíg aktívan iszol).

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a néhány talponálló egység kivételével csak addig a minimális ideig kell maszk, míg el nem jutunk az első szabad asztalig.

Szórakozóhelyek

Zenés-táncos rendezvényeken is kötelező az orrot-szájat eltakaró maszk, melyet csak az vehet le, aki épp előad valamit, illetve aki épp iszik vagy eszik.

Aki bulizás közben bármilyen más esetben leveszi a maszkot, azt a szervezők kötelesek kivezetni.

 

Múzeumok, irodák, stb.

Ezeken a helyeken az előbbihez hasonlóan szintén csak evés-ivás közben vehető le a maszk.

Boltok, üzletek

Ezeken a helyeken jelentősen durvultak a büntetési tételek, a többlépcsős rendszer minden egyes kihágás után növeli a bírság tételét, egészen egymillió forintig, erről itt írtunk.

Nektek mik az első tapasztalataitok?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: