2020. 10. 27., kedd, 13:48

További szigorításokra kell készülnünk Magyarországon is

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban mondta még, hogy újabb szigorításokra kell számítani, kedd délelőtt pedig az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján hangzott el, hogy bizony fokozatosan készülnek majd szigorítani.

Müller Cecília először a friss járványadatokat ismertette, melyek szerint intenzíven felszálló ágban van a koronavírus jelenleg hazánkban, az elmúlt 24 órában további 63-an haltak meg, és 45.461 fő az aktív fertőzöttek száma. Mindeközben Magyarországon Somogy volt az egyetlen megye, ahol kevesebben fertőződtek meg mint a múlt héten.

Szigorítás: Mától maszkot kell viselni a szabadtéri rendezvényeken

Szigorítás: Mától maszkot kell viselni a szabadtéri rendezvényeken

Szigorításokat vezet be a kormány, a sporteseményeken és a szabadtéren megtartott gyűléseken is kötelező lesz a maszk viselése péntektől. Vagyis az október 23-ai, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényeken is maszkban kell lenni.

A tisztifőorvos felhívta a tömegrendezvényekre készülők figyelmét, hogy tartsák be a szigorított szabályokat, főként a maszkviselésre vonatkozólag majd hozzátette, a szabályozásokon fokozatosan készülnek szigorítani. Ez pedig egybehangzik Orbán Viktor múlt pénteki kijelentésével, miszerint a következő napokban fognak dönteni, így újabb szigorításokra kell számítani.

Mostantól akár 150 ezerre is bírságolhatják a házi karantént megszegőket

Mostantól akár 150 ezerre is bírságolhatják a házi karantént megszegőket

Hétfőn több ponton is módosította az Országgyűlés a karanténszabályokat, a házi karantén megsértése miatt kiszabható büntetés mértékét például 50 ezerről 150 ezer forintra növelte.

A korlátozások terén egyébként nálunk talán a leglazábbak a szabályok Európában, hiszen például Spanyolországban már szükségállapotot rendeltek el és éjszaka tilos elhagyni a lakhelyünket, de Olaszországban is bezárnak már 6-kor a vendéglátóegységek, Horvátországban pedig a szabadtéren is hordani kell a maszkokat.

 

Szerintetek mik lesznek a szigorítások?
Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: