2020. 10. 26., Hétfő, 13:23

Elkezdték az iskolák fertőtlenítését - A Táncsicsban is besegít a Magyar Honvédség

Mint ahogy arról egy hete beszámoltunk, az őszi szünet ideje alatt fertőtlenítő nagytakarítást végeznek az iskolákban Magyarországon, így a kaposvári intézményekben is. Október 26-án neki is álltak a létesítmények fertőtlenítésének, melyet valahol a Magyar Honvédség végez majd. 

Az őszi szünetet megelőzően minden intézmény megkapta a fertőtlenítéshez szükséges szereket, hogy azokkal az elkövetkezendő pár nap folyamán átfogó fertőtlenítést tudjanak végezni az intézményekben. 

Míg ezt a folyamatot alapvetően a takarítószemélyzetnek kellene elvégeznie, meglehet, hogy munkaerő hiányában egyes iskolákban a tanárokat is behívták. Az emberi erőforrások minisztériuma annyit ígért, hogy azokban az iskolákban, ahol „visszatérő jelleggel kellett járványügyi intézkedéseket foganatosítani” a Magyar Honvédséget is bevonják majd a nagy fertőtlenítésbe.

Ilyen Kaposváron például a Táncsics Mihály Gimnázium, weboldalukon is hírt adtak az őszi szünetben esedékes átfogó fertőtlenítésről:

Tisztelt Szülők! Kedves Diákok!

A Kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban 2020.10.23.-11.01.-ig őszi szünet lesz. A szünet utáni első tanítási nap 11.02. hétfő. Intézményünkben  fertőtlenítő  nagytakarítás  lesz, és a Magyar Honvédség a szünetben teljes fertőtlenítést is végez.

Kérünk mindenkit, hogy a járványügyi helyzetre tekintettel különös odafigyeléssel tervezzék utazásaikat, rendezvényen történő megjelenéseiket.

Figyeljenek oda idős, beteg hozzátartozóikra, az ő veszélyeztetett helyzetükre. Tartsák be a jogszabályokban előírt maszkviselést és szociális távolságot.

Mindenkinek jó pihenést, feltöltődést és meghitt emlékezést kíván a Gimnázium vezetősége és tantestülete!

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: