2020. 10. 19., hétfő, 10:39

A katonák és a tanárok is fertőtleníthetik a kaposvári iskolákat az őszi szünetben

A Népszava értesülései szerint az intézmények, így a kaposvári iskolák is kézhez kaptak egy levelet a napokban, melyben Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter az őszi szünet idejére vonatkozó alapos nagytakarításról, fertőtlenítésről ír. 

Az elmúlt időszakban - a levél tartalma szerint - minden intézmény megkapta az ehhez szükséges fertőtlenítőszereket. A lap kitér arra, hogy az október 23. és november 1. közötti őszi szünetben alapvetően a takarítószemélyzetnek kellene ezt elvégeznie, de rengeteg intézményben nincs meg belőlük a megfelelő számú személy, így arra következtetnek, hogy a tanárokat fogják behívni a feladat elvégzésére. 

 

 

A miniszter annyit ígért, hogy azokban az iskolákban, ahol „visszatérő jelleggel kellett járványügyi intézkedéseket foganatosítani” a Magyar Honvédséget is bevonják majd a nagy fertőtlenítésbe. Kaposváron és környékén ilyen intézmény lehet a Táncsics Mihály Gimnázium, ahol az elmúlt hetekben az egész iskolát digitális oktatásra ítélte az operatív törzs egy pár nap erejéig. 

Szerintetek normális, hogy a katonákat és a tanárokat is behívják a feladat elvégzésére?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: