2020. 10. 14., szerda, 12:52

Különleges, Bocuse d'Or vacsorát tart jövő pénteken a Bárány Fogadó

Az október elején megújult belsővel és konyhai koncepcióval jelentkező Bárány Fogadó továbbra sem ül a babérjain, és most egy különleges vacsoraesttel igyekszenek színt vinni a kaposvári gasztronómiába.

Október 23-án a 2008-ban a Bocuse d'Or világhírű szakácsversenyén nevezett magyar csapat két mesterszakácsa áll a serpenyők mögé, hogy a verseny után 12 évvel újra együtt mutassák meg mit tudnak. A nevezett mesterszakácsok Kovács Sándor, a Bagatell Étterem olimpiai aranyérmese és világbajnoka, valamint Pap Zoltán, a Bárány Fogadó ifjúsági világbajnoka.

Megújulva várja vendégeit a város szívében a Bárány Fogadó

Megújulva várja vendégeit a város szívében a Bárány Fogadó

Nem tétlenkedett a Bárány Fogadó több hónapos zárva tartása alatt, hiszen immár megújult belsővel és konyhai koncepcióval várja újra vendégeit. A mottó: egy kis gasztronómiát csempészni a monoton ebédeltetésbe.

A Bocuse d'Or
A Bocuse d’Or (Concours mondial de la cuisine) kétévente megrendezett szakácsverseny. A Paul Bocuse mesterszakácsról elnevezett esemény döntőjét minden második év januárja végén rendezik meg Lyonban, a SIRHA Nemzetközi Szálloda, Vendéglátás és Élelmiszerkereskedelmi Kiállításon. A világ legrangosabb főzőversenyének számít. Magyarországról elsőként Széll Tamásnak sikerült bejutnia a döntőbe, ő a 2013-as versenyen a 10. helyen végzett.

Október 23-án a két Bocus d'Or versenyző mellett a két étterem két munkatársát, Kecskeméti Krisztiánt és Tapaszti Adriánt is az ízfelelősök között tudhatják a fogadó vendégei. Az 5 fogásos menü a 2008-as verseny fogásaiból inspirálódik, míg az alapanyagok a Zselicből érkeznek. Minőségi italokban nem lesz hiány, a Balaton mindkét oldaláról érkeznek vendég borok.


További részletekért kattintsatok az esemény Facebook oldalára!

 

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: