2020. 10. 13., kedd, 12:56

Október 21-én Áron András ‘Apey’ koncert az Agórában

Október 21-től minden hónapban Könnyűzenei Klubkoncerteket tartunk az Együd Árpád Kulturális Központ második emeletén. A sorozat első fellépője Áron András "Apey".

Áron András ‘Apey’ neve kevesek számára cseng ismeretlenül (LAZARVS, Apey & the Pea, Trillion, ex-Neck Sprain, ex-Grand Mexican Warlock), első önálló albuma, a 2010-ben megjelent Feathers, Black Flowers, amely a gyermekkorát tükrözi. Az album megjelenése óta Andris 2016 májusában mutatta be új lemezét, a Foxes-t. Az albumon tizenegy dal kapott helyet, melyeket személyes érzései, alvás zavara és belső problémái ihlettek. A lemez megjelenése után belföldi turnéra indult az Anna & the Barbies-sal.

2017-ben megjelent harmadik nagylemeze a Stranger, amely a legsikeresebb lemeze lett. 2018-ban a Margaret Islanddal turnézott és nyáron fellépett Magyaroszág legnagyobb fesztiváljain. 2018 szeptemberében meghívást kapott a Lollapalooza fesztiválra Berlinbe. 2019-ben fellépett Groningenben a Eurosonic showcase fesztiválon. 2019 februárjában kiemelkedő dalszerzői teljesítményeiért, sokoldalú hangzás világáért díjazta az Artisjus az év junior dalszerzőjeként.

'Kevés olyan sokoldalú dalszerző szaladgál a világban, aki egyszerre több műfajban, önazonosan, egyedi saját hanggal és hiteles üzenettel megállja a helyét. Áron András dalaiból árad az a fajta erőlködésmentes attitűd, ami segít elhinni: zenei mondanivalója egyetemes, dalszövegei mélyről merítenek, de mégis egyszerűséget hordoznak. Legfőbb erénye a tiszteletreméltó és inspiráló bátorság, a kompromisszumok nélküli művészi hang, az őszinteség önmagáról és világnézetéről.'

2020 őszén jelenik meg negyedik nagylemeze, a 'Book of Changes' melyről az első single 'Nothing At All' címmel jelent meg 2019 októberében, a második ‘Truth About Supermarkets’ januárban és ‘Blue Veins’ című dala pedig áprilisban.

 

Facebook: https://www.facebook.com/apeymusic/
Youtube: https://www.youtube.com/user/apeyandthepea
Instagram: https://www.instagram.com/apeyfoxes/
Website: http://apey.hu

 

Jegyek elővételben a Tourinform irodában kaphatók, valamint a koncert előtt két órával a helyszínen.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: