A hétvégén került sor immár harmadik alkalommal a Magyarország Étele 2020 élőmunkás melegkonyhai szakácsversenyre Felcsúton. A megmérettetésen 12 csapat mutatta meg különleges ételeit, ám a trófeát a Somogy-ország nevű fogásnak sikerült elhoznia.
A győztes ételt a csákberényi Kilroy Group Kft. csapata a Kilroy Team: Ortó Gyula és Dobos Tibor készítette, és a Somogy-ország ízei fantázianevet kapta. A feltételek közé tartozott, hogy az ételnek tartalmaznia kell a piros-fehér-zöld színeket, maximum 5 elemből álljanak illetve könnyebben elkészíthető legyen egy átlagos felszereltségű konyhában, nagyobb számban is.
A Somogy-ország ízei a következőkből állt össze:
Fogasfilé parajlevéllel burkolva, haltej májköntösben, füstölt mangalicaszalonna fátyolban, kapros sajtkrémmel töltött túrógombóc, barna vajban pirított reszelt morzsában, tejfölhab, zöldségkosár, marinírozott kelbimbószirom, kápia paprika “csiga” édesköménnyel, piros sült paprika krém.
Ti megkóstolnátok?