2020. 10. 08., Csütörtök, 11:06

25 éve hajléktalan a magyar férfi, aki reggeltől estig ingyen takarítja az utcákat

Januárban az 58 életévét betöltő, a helyiek számára csak Sanyi, Nyíregyházán takarítja az utcákat hétfőtől vasárnapig, hajnali 4-től este 6-ig teljesen ingyen. A férfiről most a nyiregyhaza.hu számolt be.

Az egybehangzó sztereotípiák szerint a hajléktalanokra nem épp az jellemző, hogy szeretnék a rendet és a tisztaságot, a Nyíregyházán élő, immár 25 esztendeje hajléktalan férfi példája viszont tökéletesen rácáfol ezekre. A leggyakrabban kezében seprűvel és sárga láthatósági mellényben látható férfi évek óta tartja rendben a városban a Széna teret és környékét.

A férfi elmondása szerint hajnali 4-kor kezdi a munkát és csak este 6-kor fejezi be, fizetést ezért senkitől nem kap, ahogy ő mondja, számára ezt a jó Isten hálálja csak meg. Sanyi hétfőtől vasárnapig sepreget, takarít, szedi a csikkeket és a szemetet vagy épp gyomlálja a füves területet. 25 éve él az utcán, megfordult már gyógypedagógiai intézményben Szolnokon, Szigetváron, Budapesten, Győr-Moson-Sopron megyében és végül Nyíregyházára került.

- 25 éve a szabadban élek, nekem nincs családom – kezdte a beszélgetést. – Mindig a Széna tér és a Mező utca között mozgok, a napom azt követően ér véget, amikor befejeződik az iskola és a gyerekek hazamennek. Akkor még sok dolgom van, mert szedem utánuk a szemetet, meg a csikkeket.

Szeretem a rendet, ezért is dolgozok mindennap. Én ezért senkitől nem kapok pénzt, a jó Isten köszöni meg. Ilyenkor gazolok, meg felszedem a csikkeket, télen pedig ellapátolom a havat a buszmegállókból. Most van egy seprűm, nagyon szeretnék egy kis kézikocsit, meg télire egy hólapátot, de nem aggódok. Majd lesz.

Reméljük mihamarabb jobbra fordul a sorsa!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: