2020. 08. 25., Kedd, 12:28

Elharapódzott a hajléktalanhelyzet a Tesconál - Már a kocsijukig zaklatják a vásárlókat

Mint minden nyáron, idén is óriási problémát jelent Kaposváron az egyik legnagyobb bevásárlóközpontnál kialakult hajléktalan-helyzet. Napról napra többen hajtják fényes nappal álomra a fejüket az épület tövében, kellemetlen szagokat árasztanak magukból, ám a legnagyobb probléma talán az, hogy már a kocsijukig zaklatják a vásárlókat pár forint reményében.

Többször is arról tájékoztattak minket olvasóink, hogy az egyik hajléktalan, aki a napjait a Tesco tövében tölti kellemetlenül ráakaszkodik a vásárlókra és már-már zaklatja őket a parkolóban. Volt olyan, hogy bevásárlókocsija mellett kísérte és a kocsijához sem engedte hozzáférni az illetőt, amíg pár forintot nem adott át neki. Az említett személytől ez nem egyedi eset, ilyen és ehhez hasonló módszerekkel próbál az arrajárokból pénzt kierőszakolni.

Nagyobb csoportosulásokat lehet felfedezni a Tesco előtt nap mint nap, akadnak olyanok az ott táborozók között, akik gyakran álomra hajtják a fejüket fényes nappal sőt, arra is volt precedens, hogy már mentőt akartak ráhívni egyikükre a járókelők, mert az 50 fokos betonon feküdt mozdulatlanul és abban sem voltak biztosak, hogy lélegzik.

Társai akkor jöttek oda, mikor már a központot hívták segítségért, és közölték, hogy hagyják csak, kiütötte magát.

A területen vélhetően a Tesconak vagy biztonsági őreinek kellene rendet tenni, az egyre nagyobb problémával kapcsolatban meg is kerestük a Tesco sajtóosztályát. Szerettünk volna válaszokat kapni, hogy mit tesznek az egyre nyomasztóbb problémával kapcsolatban, hogyan orvosolják azt, és hogy a részükre is érkezett-e panasz a hajléktalanokra, ám immár több, mint egy hete nem érkezett válasz részükről. 

Szerintetek rendben van a Tesconál a hajléktalan-helyzet?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: