2020. 09. 22., Kedd, 14:58

Végre feltűnt egy munkagép a Nostránál - Vajon megvalósul májusra a projekt?

Július végén jártunk utána, hogy áll a Nostra szabadidős központ építése, melyet 2019 őszére ígértek. Akkor nem igen láttunk mozgást a területen, most azonban feltűnt egy munkagép és úgy tűnik, megkezdődött az építkezés. 

Az épület bontása 2018-ban indult, két évvel azután, hogy a város szerződést kötött környezetének barnamezős rehabilitációjára. A bontási munkálatok befejezését 2018 végére ígérték, majd két hónapon át tartó régészeti feltárást terveztek. 2019 márciusára végeztek az épületek bontásával, ezután láthattak neki a régészeti feltárásnak, mellyel május közepére végeztek.

Júliusban a következő információkat kaptuk a várostól:

A beruházás várhatóan 2021 májusára készül el. A megelőző munkálatok után a vállalkozói szerződést aláírták, a munkaterület augusztusban kapja meg a kivitelező, ezt követően kezdődik meg az építkezés.

A 600 milliós projektben szerepel történelmi tanösvény, tematikus játszótér, szabadtéri rendezvénytér, járdák, sétautak, kerékpárpont- és szerviz, buszöblök, parkolók, esőbeálló, pihenőhely és egy elektromos töltőállomás is.

Ha minden a tervek szerint halad, 8 hónap múlva birtokba vehetjük a szabadidőközpontot, és 2021 nyarán egy teljesen új városi helyszínnel leszünk gazdagabbak! 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: