2020. 09. 22., Kedd, 10:01

A következő kaposvári helyszíneken nem kell lehúzni 11-kor a lagzit

Hétfőn boncolgattuk a témát, miszerint a magyar arák körében nem okozott elsöprő sikert a kormány azon döntése, miszerint 23 órakor le kell húzniuk a rolót vendéglátó üzleteknek és szórakozóhelyeknek. Ezért gondoltuk segítünk nektek, és összeszedjük, hogy hol milyen feltételekkel tarthattok lakodalmat az elkövetkezendő időkben Kaposváron és környékén. 

Az éttermek így is - úgy is bezárnak 11 után

A Magyar Közlönyben megjelent szeptember 18-i szigorítás alapján a vendéglátó üzletekben nem tartózkodhat senki, az ott foglalkoztatottak kivételével este 11 és reggel 6 között. Ide tartoznak a diszkók, a zenés szórakozóhelyek, a bárok, borozók, italboltok, kocsmák, a munkahelyi vendéglátó üzletek, egyéb, nem melegkonyhás vendéglátóhelyek, a cukrászdák, és a meleg konyhás vendéglátó üzletek is. Így tehát a városban az összes étteremnek, legyen az egy szimpla vacsora vagy lakodalom, 11-kor szélnek kell eresztenie a vendégsereget.

A szállodákra,vendégházakra vonatkozik egy kiskapu

A megszálló vendégekre más jogszabályok vonatkoznak, mint a külsősökre, ugyanis ők szimplán a szálloda, panzió, hotel vagy vendégház egyik szálláshellyel együtt kínált szolgáltatását veszik igénybe azzal, hogy betérnek a bárba, az étterembe vagy a rendezvényterembe. Összegzésképpen, ha kifizetjük a szállását a násznépünknek akkor mehet a mulatás hajnalig

Ahol mindent lehet

A kormány rendelete a zenés táncos rendezvényeket volt hivatott leredukálni, hogy csökkentsék a csoportosulásokat, ám az esküvő és a lagzi nem ide tartozik, hiszen az családi rendezvénynek minősül. Így tehát minden olyan helyen - legyen az például egy sátor, sportközpont vagy kultúrház - megtarthatod azt, mindössze meg kell bizonyosodnod arról, hogy a helyszín nem vendéglátó üzlet besorolású. 

Reméljük tudtunk segíteni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: