2020. 09. 18., péntek, 13:13

Itt vannak a szigorítás részletei - Hétfőtől minden szórakozóhely és vendéglátó üzlet este 11-kor zár

A miniszterelnök szerdán újabb korlátozásokat jelentett be a koronavírus-járvány visszaszorításának érdekében, pénteken pedig már meg is jelentek a részletek a Magyar Közlönyben.

Aminek sokan nem fognak örülni. Azt már szerdán is lehetett tudni, hogy a szórakozóhelyeket 23 órakor be kell zárni, ám a közlöny szerint a korai zárás nem csak ezeket, de a vendéglátóegységeket is érinti. Így sem a rendezvények helyszínén, sem pedig a vendéglátó üzletekben 23 órától reggel 6-ig - az ott foglalkoztatottak kivételével - senki nem tartózkodhat. A szabályozás egészen pontosan így szól:

 

Ezek szerint hétfőtől minden vendéglátóhely - legyen az étterem, bár, kávézó vagy kocsma - valamint szórakozóhely este 11-től már nem fogadhat vendégeket.

A rendelet továbbá pontosítja a maszkviselési szabályokat is, eszerint a 6 évnél idősebbeknek kötelező a száj és az orr eltakarása a tömegközlekedési eszközön, üzletekben, bevásárlóközpontokban, színházi előadásokon és koncerteken, illetve a mozikban a közönség soraiban, múzeumokban, levéltárakban, postákon, illetve a közigazgatási szervek ügyfélszolgálatain, valamint a kórtermek kivételével az egészségügyi intézményekben. Az üzletekben a maszkot nem viselő vevőket tilos kiszolgálni.

Újabb döntések a második hullámmal: A szórakozóhelyeket éjjel 11-kor be kell zárni!

Újabb döntések a második hullámmal: A szórakozóhelyeket éjjel 11-kor be kell zárni!

A második hullám december-januárban értheti el csúcspontját, egészen addig védekeznünk kell - mondta videójában Orbán Viktor. Több döntést is hozott a kormány, ezek a következők:

Emellett változás még, hogy hétfőtől a külföldről hazatérő magyaroknak 14 helyett csak 10 napig kell karanténban lenniük, ha a koronavírus-fertőzés gyanúja nem merül fel náluk.

 

A döntésről ez a jelenet ugrott be nekünk.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: