2020. 09. 16., szerda, 10:50

A magyar emberek majdnem felének csökkent a bevétele a koronavírus hatására

A Publicus Intézet készített egy felmérést melyet a Népszava közölt, és amiben azt boncolgatják, hogy a magyar lakosság hányad részének csökkent valamilyen formában a fizetése a vírus hatására illetve, hogy mire számítanak a második hullám kapcsán. 

A Publicus felmérése alapján az itthon élő emberek 42-43 százalékának, tehát közel a lakosság felének csökkent a bevétele a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság hatására. 

 

Forrás:hvg.hu

A megkérdezettek 15 százaléka nyilatkozta azt, hogy a jövedelemkiesés abból fakad, hogy teljesen elvesztette a munkáját vagy vállalkozóként a megrendeléseinek száma csökkent közel nullára. Akadtak olyanok, pontosan a válaszadók 28 százaléka, akiknek ugyan az állása megmaradt, de a fizetésük kevesebb lett, de érdekesség még, hogy a válaszadók 20 százalékának csökkent ezzel egyidejűleg a munkaideje is

Sokan a nyár végére érezték meg a gazdasági válság hatásait, júniusban a lakosság 26 százaléka nyilatkozta, hogy valamely mértékben csökkent a jövedelme, ez a szám mostanra eléri a 42 százalékot. 

Orbán: A második hullámban már nem kell komolyabb korlátozásokra számítani

Orbán: A második hullámban már nem kell komolyabb korlátozásokra számítani

Szeptember 11-én adott interjút Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában, ahol arról beszélt, milyen intézkedésekre számíthatunk a második hullám kapcsán hazánkban. 

Ahogy említettük, arról is kifaggatták a magyarokat, hogy milyen gazdasági helyzetre számítanak a második hullámban, az itt élő emberek fele úgy látja, hogy már benne vagyunk a recesszióban, 30 százalék szerint most fog jönni az igazi krízis, 14 százalék - az ország optimista része - úgy gondolja, hogy nem volt és nem is lesz válság a koronavírus hatására. 

 

Nektek megérezte a pénztárcátok a koronavírus okozta válságot?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: