2020. 09. 11., Péntek, 09:32

Orbán: A második hullámban már nem kell komolyabb korlátozásokra számítani

Szeptember 11-én adott interjút Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt Magyarország című műsorában, ahol arról beszélt, milyen intézkedésekre számíthatunk a második hullám kapcsán hazánkban. 

A miniszterelnök elmondta, hogy tisztában voltak vele, hogy a második hullám más lesz, a szakértők is ezt jelezték számukra, így állították össze a haditervet is. 

Magyarországnak működnie kell, nem engedhetjük meg, hogy a vírus megbénítsa az országot.

Hozzátette, amellett, hogy meg akarják védeni a szülők, nagyszülők életét, a haditerv az, hogy megvédjék Magyarország működőképességét is. Kihangsúlyozta, hogy nem kell számítanunk általános korlátozásraElszigetelt tanulók, osztályok lesznek, tömeges fertőzés esetén még akár elszigetelt iskolák is, de nem lesz általános bezárás. Egyedi döntéseket fognak meghozni minden esetben melyről tájékoztatják majd a lakosságot. 

A kormányfő kijelentette

a szabályok betartását ki fogják kényszeríteni, akár rendőri segítséggel is, ez most főleg a kórházak látogatási tilalmára és a maszkok használatára érvényes.

Elmondása szerint igazuk van azoknak, akik szerint a kötelező maszkviselés korlátozza az egyéni szabadságjogot, ám most járvány van, így ha fegyelmezetlenül viselkedünk akkor könnyen megfertőzhetünk másokat. 

Kitért a gazdaságra is:

a kormány egymás után hozza azokat a döntéseket, amelyek a gazdaság védelmét szolgálják, béremeléseket, beruházásokat akarunk.

 A járvány okozta gazdasági helyzetben átcsoportosítások fogják jellemezni a költségvetést.

Orbán Viktorral készült interjú egészét itt tudjátok elolvasni!

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: