2020. 08. 28., péntek, 15:09

Lezárják a magyar határokat, nem javasolják az évnyitókat - Bejelentették az új korlátozásokat

Ahogy az várható volt, újabb korlátozásokat jelentett be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a péntek délutáni kormányinfón.

Az elmúlt napokban jelentősen megugrott a koronavírussal fertőzöttek száma, csütörtökön 91, míg pénteken már 132 új fertőzöttet regisztráltak Magyarországon. A kormány az adatokra reagálva már belengette, hogy további szigorítások lehetnek, amelyeket péntek délután Gulyás Gergely egy Kormányinfó keretei közt nyilvánossá is tett.

Nyár eleji szinten az aktív fertőzöttek száma, pénteken döntenek az új intézkedésekről

Nyár eleji szinten az aktív fertőzöttek száma, pénteken döntenek az új intézkedésekről

5379 főre nőtt hazánkban a koronavírus fertőzöttek száma, miután csütörtökön újabb 91 állampolgárnál regisztrálták a betegséget. Somogy megyében három új beteget találtak. 

Szeptember elsejével új határbelépési szabályok lépnek érvénybe, melynek okán külföldi állampolgár nem léphet be Magyarországra, csak különösen indokolt esetekben, munkavégzés céljából, de továbbra is biztosított lesz a tranzitforgalom. A külföldről hazatérő magyarok 14 nap karanténra kényszerülnek, kivéve ha két nap különbséggel két negatív tesztet tudnak felmutatni. Az állam nem támogatja a tesztek elvégzését, így azokat mindenkinek saját zsebből kell fizetnie, kivételt képeznek azok, akik nem jártak külföldön és kontaktkutatás okán kell tesztet csináltatniuk.

Nem tiltják meg, ám nem is javasolják az intézményeknek a tanévnyitó ünnepségek megtartását. A kormány azon van, hogy ne kelljen ismét bezárni az iskolákat, a jelenlegi szabályok szerint egyesével, területi adatok alapján dönthetnek majd arról, hol kell bezárni oktatási intézményeket.

Nem tervez egyelőre külön vásárlási idősávot létrehozni sem a 65 évnél idősebb korosztálynak a kormány – tette hozzá Gulyás.

 

A most elfogadott új intézkedések egy hónapig érvényesek.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: