2020. 09. 08., Kedd, 14:58

Óriási változást jelentett be a Facebook - Nem lehet majd zenéket megosztani?

Október 1-től komoly, a zenékkel kapcsolatos reformok lépnek életbe Facebookon, melyek az átlagfelhasználókat is érzékenyen fogják érinteni. A legnagyobb közösségi oldal korlátozni fogja a zenei tartalmak megosztását, a szabályok be nem tartása pedig akár a felhasználói fiókok blokkolását is eredményezheti. A hírről a Magyar DJ Magazin is beszámolt oldalán.

A Facebook hivatalos álláspontja az alábbi linken olvasható.

Zenei hallgatóságot generáló posztokat megosztani nem lehet. Családi fotók és videók megosztását szorgalmazza a Facebook, mert eredetileg is ezzel a céllal indult. Ha valaki mégis zenei hallgatásra szolgáló tartalmat oszt meg elseje után, akkor a videója, profilja, oldala, csoportja is blokkolva lesz. Beleértve a live streameket is.

Sokakban felmerült a kérdés, hogy a szabályok a Youtube-ra és a többi stream oldalra is vonatkoznak-e (és nem csak a Facebookra feltöltött tartalmakra), ezzel kapcsolatban a Dj Magazin ezt közölte:

Jelenlegi tudásunk szerint a fentiek a FB videókra és élőkre vonatkoznak - ami itt készített tartalom. Linkeket (Youtube, Soundcloud stb) továbbra is lehet majd megosztani - persze ezeken is vannak jogi követelmények és könnyen lehet, hogy ezek idővel ott is szigorodnak majd.

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, és hogy valóban az ígért szigorral sújt-e majd le a Facebook a szabályszegőkre. Ti mit gondoltok?  

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: