2020. 09. 08., kedd, 12:12

Második hullám: lezárják a szociális intézményeket

Látogatási és intézményelhagyási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos az ország minden szociális intézményében - közölte az MTI.

A közlemény szerint

a hétfőtől elrendelt látogatási tilalom alól csak abban az esetben adható felmentés, ha valaki végstádiumú hozzátartozójától szeretne elbúcsúzni.

Az intézményelhagyási tilalom nem vonatkozik az éjjeli menedékhelyekre és a hajléktalanok átmeneti szállására.

Az intézményeket csak indokolt esetben, például munkavégzés vagy egészségügyi ellátás miatt, valamint a vezető engedélyével lehet elhagyni.

Lezárják a magyar határokat, nem javasolják az évnyitókat - Bejelentették az új korlátozásokat

Lezárják a magyar határokat, nem javasolják az évnyitókat - Bejelentették az új korlátozásokat

Ahogy az várható volt, újabb korlátozásokat jelentett be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a péntek délutáni kormányinfón.

A fogyatékos emberek, illetve a pszichiátria és szenvedélybetegek ellátását biztosító intézmények szervezett szabadidős céllal ugyanakkor elhagyhatók. Természetesen az intézmények kertjébe is ki lehet menni.

Új ellátottat csak a felvétel előtt készült, két negatív koronavírusteszt birtokában lehet felvenni. Ez az előírás nem vonatkozik a hajléktalonok éjjeli menedékhelyére, a koronavírus-fertőzés tüneteit mutató hajléktalant viszont mindig egészségügyi intézménybe kell szállítani.

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: