2020. 09. 03., csütörtök, 09:00

Kiderült, miért nem fogadja el a kormány a külföldi koronavírus teszteket

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a péntek délutáni Kormányinfón jelentette be többek között azt is, hogy szeptember 1-től lezárják a magyar határokat. Aki külföldről térne haza 14 napos karanténba kell vonulnia, kivéve ha két nap különbséggel Magyarországon végzett negatív tesztet tud felmutatni. Végre az is kiderült miért nem fogadják el a külföldi teszteket. 

A koronavirus.gov.hu oldalon szereplő információk alapján szeptember 1-től csak magyarországi tesztet fogadnak el, hiszen ahogy írják, csak ez számít biztosnak. Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában nyilatkozott a témával kapcsolatban ahol elmondta, hogy az egyik oka annak, hogy nem fogadják el a külföldi tesztelést az, hogy nincs a világban egy közös, akkreditált rendszer. 

 

Forrás:Getty Images

Hozzátette, sokat lehet arról hallani, hogy más országokban a teszteket különböző módszerekkel és alapossággal végzik el, illetve voltak visszaélések a tesztek körül, ezért is döntött a kormány a szigorítások mellett. 

Lezárják a magyar határokat, nem javasolják az évnyitókat - Bejelentették az új korlátozásokat

Lezárják a magyar határokat, nem javasolják az évnyitókat - Bejelentették az új korlátozásokat

Ahogy az várható volt, újabb korlátozásokat jelentett be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a péntek délutáni kormányinfón.

Így pedig minden külföldről hazatérőnek - az ingázókat kivéve -, legyen az dolgozó vagy nyaraló, zsebbe kell nyúlni a teszt elvégzéséért. Egyedül azok képeznek kivételt akiken kontaktkutatás miatt végzik el a vizsgálatot, nekik átvállalja az állam a tesztek költségét. 

 

Ti egyetértetek azzal, hogy nem fogadják el a külföldi teszteket itthon?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: