2020. 09. 03., csütörtök, 08:47

Börtönbe küldte a kaposvári bíróság a nevelőotthonokban társait terrorizáló fiatalkorút

Koldulásra, csikkgyűjtésre kényszerítette nevelőotthonos társait az agresszív fiú, de rendszeresen elvette értékeiket is. Most 4 év 4 hónapot gondolkodhat a fiatalkorúak börtönében.

A fiú 2019 tavaszán került egy Somogy megyei gyermekotthonba, ahonnan magatartás problémái miatt speciális intézményekbe került át.

Terror a kaposvári gyermekotthonban - Még a nevelőit is késsel fenyegette a fiatal

Terror a kaposvári gyermekotthonban - Még a nevelőit is késsel fenyegette a fiatal

Egy rakás bűncselekmény miatt emelt ismét vádat a Kaposvári Járási Ügyészség három fiatalkorú fiúval szemben, akik az egyik kaposvári gyermekotthonban a társaikat és a nevelőiket bántalmazták.

Az agresszív fiú a bűncselekmények egy részét a nevelőintézetekben követte el, ahol bántalmazta és megalázó dolgokra – koldulás, csikkgyűjtés – kényszerítette társait, valamint erőszakkal szerezte meg értékeiket.

 - írja a Somogy megyei főügyészség.

2019 augusztusában aztán Kaposváron azért támadt egy vasúti dolgozóra, mert nem kapott tőle kedvezményes vonatjegyet, amiért nem volt igazolványa. Aznap este egy ismerősétől veréssel szerzett meg 1500 forintot. 4 év 4 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Kaposvári Járásbíróság a fiút.

A bíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

 

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: