2020. 08. 25., kedd, 10:09

Legyél a legmenőbb a suliban, vedd az utad a Megapapírba - Mutatjuk az idei tanév trendjeit!

Még mindig nem késő megvenni a felszerelést a jövő héten kezdődő suliba sem az elsősöknek, sem pedig a felsőbb osztályosoknak, hiszen a Raktár utcai Megapapírban még mindig zsúfolásig vannak a polcok minden jóval, töltött tolltartóval, menő szövegkiemelőkkel, naptárakkal és a legkülönfélébb iskolatáskákkal is.

Legutóbb szétnéztünk a városban írószer téren, hogy hol érdemes leginkább bevásárolni az iskolakezdésre, ez alkalommal viszont már arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen trendek fognak idén hasítani az iskolákban.

Nyakunkon újra a suli! - Megnéztük, hol éri meg a legjobban bevásárolni a tanévkezdésre

Nyakunkon újra a suli! - Megnéztük, hol éri meg a legjobban bevásárolni a tanévkezdésre

Augusztus közepén azért mindenkinek átsuhan a fején, hogy lassan-lassan illene bevásárolni iskolakezdéshez a gyerkőcöknek, ám mégis hova induljunk el, hol van akkora választék és kedvező árak, hogy mindent egyszerre letudhassunk? Rengeteg mindenre szüksége lesz egy kis elsősnek, új tolltartó,...

Az első és a legfontosabb kellék az iskolatáska, melybe belekerülhet minden, ami a sulihoz kellhet: könyvek, tolltartó, mappák, füzetek és persze az elengedhetetlen sulis nasik. Szerintünk mindenki megfogja találni a neki leginkább tetsző iskolatáskát a Megapapírnál, de kezdjük is a felsőbb tagozatokkal, a gimiseknek való iskolatáskákkal, amik nem cukik vagy a legújabb szuperhőst ábrázolók, itt inkább már a kényelem és a praktikum az, ami számít. A legújabb lenyűgöző márka a Vespa, melynek most a khaki színű táskája fogy a legjobban, természetesen a hozzáillő tolltartó és tornazsák kíséretében.

 

 

Az elsősöknek nehéz lesz megszokni az új légkört, ráadásul reggelente még némi terhet is kell cipelniük hátukon, ezért is fontos az első iskolatáska megfelelő kiválasztása: ajánlott egy jól kipárnázott hátlapút választani, egy masszív terméket mely kényelmesebb lehet a kicsiknek, de fontos az is, hogy rendelkezzen sok praktikus pakoló rekesszel, ahova külön tudják a gyerekek helyezni a tankönyveket, füzeteket és írószereket is. 

 

 

A másik legfontosabb iskolai kellék a tolltartó, ami akár passzolhat is a táskához, de ha nem akarunk válogatni belevalót akkor találunk olyat is, ami már meg is van töltve, így letudva a filcek és ceruzák beszerzése. Annyiféle tolltartó volt a Megapapírnál, hogy alig tudtuk kiválasztani kedvenceinket, de azért látszott, hogy általában melyikek landolnak leggyakrabban a bevásárlókocsikban. Az idősebbeknél észrevettük, hogy már nem menő a pillangó vagy Amerika Kapitány, inkább akarva akaratlanul a vintage stílus népszerű tolltartó téren. A középiskolások már nem használnak emeletes tolltartót, az már ott nem járja, inkább kedvelt a beledobálós stílus melyeknél fontos, hogy passzoljon a trendibb színekhez, melyekből szintén találni bőven a polcokon.

 

A füzetek terén minden évben meglepnek minket, idén is órákig válogathatnánk náluk a sima feketétől a kemény fedeles spirál füzeteken át, az A/4 és A/3 méretekben is megtalálható füzetek közül, de ezeket inkább mutatjuk, viszont ne feledjétek a rájuk kellő vignettát sem, nehogy a padtárs táskájában landoljon a nap végén kedvenc füzetetek.

 

 

És ha már füzetek, azokba valamivel írni is kell, és valamivel egyedivé is kell alakítani őket. A színes filceknél évek óta vezető márka a Stabilo, melyek természetesen ott vannak a Megapapír polcain. A tűfilcek és a szöveg kiemelők színei a legszebbek, ezeket csomagban és egyesével is össze tudjátok magatoknak válogatni.

 

 

A tanárokról se feledkeztünk meg, ők be tudják szerezni maguknak a tanári kiskönyvet és a hozzá tarotzó vékonyan fogó tollakat az év eleji névsor megírásához.

 

 

Nektek melyik a kedvencetek?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: