2020. 08. 07., Péntek, 12:00

Nyakunkon újra a suli! - Megnéztük, hol éri meg a legjobban bevásárolni a tanévkezdésre

Augusztus közepén azért mindenkinek átsuhan a fején, hogy lassan-lassan illene bevásárolni iskolakezdéshez a gyerkőcöknek, ám mégis hova induljunk el, hol van akkora választék és kedvező árak, hogy mindent egyszerre letudhassunk? Rengeteg mindenre szüksége lesz egy kis elsősnek, új tolltartó, iskolatáska, füzetek, írószerek, vonalzók és még sorolhatnánk, de ehelyett inkább körbenéztünk nektek a kötelező iskolai lista alapján a város legnagyobb üzleteiben, hogy összehasonlítsuk a kínálatot, az árakat és a választékot is!

Az első helyszínünk a Tesco volt, ahol találtunk ugyan majdnem mindent, de sajnos nem volt túl nagy a választék. Mikor mi érkeztünk a kínálat eléggé meg volt már csócsálva, üres sorok és polcok fogadtak minket reggel, és bár az árak még barátiak voltak elég bosszantó volt, hogy nem tudunk náluk minden, a listán szereplő dolgot beszerezni, mert vagy már elfogyott, vagy egyáltalán nem is volt. Ha csak egy-két dolog hiányzik a repertoárból akkor beugorhatunk hozzájuk, ám a teljes vásárláshoz lássuk be, sajnos nem elég, ha őket választjuk.

Következő célpontunk a Müller volt a belvárosban, ahol a választékkal és a termékekkel már nem volt gond, tényleg volt szinte mindenből náluk, ráadásul válogatni is tudtunk bőven, bár az elrendezés kicsit átláthatatlan volt és bolyongtunk azért néhány felesleges percet, mire a végén szinte minden a kosarunkban landolt. Végül kicsit többet fizettünk mint a másik hipermarketben, de itt legalább válogathattunk kedvünkre.

Ezek után a jól ismert Pátriát vettük célba, amely talán mindenki számára elsődleges célpont ha a belvárosban írószerhez szeretne jutni. Ahogy megszokhattuk itt hatalmas választék volt, rengeteg segítőkész és kedves munkatárssal, akiknek segítségével pillanatok alatt megtelíthettük kosarunkat. Ugyan elég sokat álltunk sorba mert tényleg rengetegen voltak, nagyságrendileg pedig annyit fizettünk mint a Müllerben, de itt legalább több termékből tudtunk válogatni.

Végső utunk a Raktár utcába vitt, hiszen ha már írószerekről van szó a már jól ismert Megapapírt sem hagyhattuk ki tesztelésünkből. Náluk a már jól megszokott tömött polcok és hatalmas választék fogadott, gondosan rendszerezett termékek, elképesztő mennyiségű írószer, tolltartó, táska és tényleg minden, amire csak szükség lehet. A listánk náluk hiba nélkül lett teljesítve, minden volt, amit csak előírtak az elsősöknek, ráadásul mindenből válogathattunk is kedvünkre, ha épp nem a basic változatra vágytunk.

A Megapapírnál osztályok szerint voltak szétválogatva a füzetek, méret szerint a tolltartók és táskák, már-már zavarba jöttünk a hatalmas írószer választéktól amit meg is éreztek az ott dolgozók, hiszen azonnal mellettünk termett a személyzet egy tagja aki ha nem tudtuk, mit hol keressünk gyerkőcünknek, pillanatok alatt útbaigazított bennünket sőt, még az aktuálisan futó akciókra is felhívta a figyelmünket. 

Tornazsák, iskolatáska és teljesen felszerelt tolltartó árban magasan veri a korábban látogatott helyszíneket, a választékról már nem is beszélve, ráadásul náluk akár még online is túleshetünk a vásárlás teljes procedúráján.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy azért a végelszámolásnál közel sem mindegy, melyik üzletet választjuk. Termékkínálat szinten a Megapapír és a Pátria simán veri a mezőnyt, ráadásul a kiszolgálás és segítség minősége is sokat nyomott a latban nálunk ezen a két helyen. A Megapapírnál találtuk legjobb árakat, ráadásul a szellősebb tér azért komfortosabbá teszi a vásárlást az összes vizsgált helynél, főleg ha a gyerekekel együtt megyünk és rájuk szeretnénk bízni a választást, ha már egyszer ők fogják használni ezeket a tanév során az iskolapadokban.

Ti hol szoktatok vásárolni ha iskolaszerről van szó?

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: