2020. 07. 29., szerda, 11:09

Új híddal és két körforgalommal gazdagodik csütörtökön Kaposvár

Elkészült a Baross Gábor utca és a Béla Király utca környéke.

Csütörtöktől használhatóvá válik, ezáltal nagyban megkönnyíti végre a közlekedést a környéken a Béla Király utcai új közúti felüljáró. A Közlekedési Központ építésének részeként új hidat építettek a Baross Gábor utca és a Béla király utca összeköttetéseként a vasúti sínek felett, így a jövőben már nem kell a vasúti átjárónál várakozniuk a környéken élőknek.

 

A Baross Gábor utcai körforgalom is rendeltetésszerűen használható már

A régi vasúti átjárót a jövőben majd a kerékpárosok és gyalogosok használhatják, ám a csomópont átalakításáig ők is csak a felüljárón közlekedhetnek. Az új szakaszon egyelőre csak csökkentett sebességgel haladhatnak majd az autósok, 30 km/órás korlátozás lesz érvényben.

Nem mindenkinek egyértelmű az új Baross Gábor - Béla Király utca körforgalom használata

Nem mindenkinek egyértelmű az új Baross Gábor - Béla Király utca körforgalom használata

Év eleje óta folynak a munkálatok a Hársfa utca - Baross Gábor utca - Béla király utca kereszteződésében, ahol a föld alatti közművek cseréje után körforgalmi csomópont épül. Innen indul, illetve ide csatlakozik be a város új közúti felüljáróját is érintő új útszakasz, amely a donneri...

Az átjáróval együtt a két körforgalmat is használhatjuk már, a mindeddig kissé zavaros Baross Gábor utcai is teljesen járhatóvá válik, míg a Béla Király utcaiból a fürdő felé egyelőre még nem lehet kihajtani, azon szakasz kialakítása továbbra is zajlik.

 

A vasúti átjárót a jövőben majd a kerékpárosok és gyalogosok használhatják

Tetszett a cikk? Ne maradj le rólunk! Kövess minket Facebook oldalunkon: